|
140 гр. меленого мигдалю, 250 гр. цукру, 85 гр. борошна просіяного, 8 шт. білків, 150 гр. вершкового масла розтопленого, 18-20 шт. ягід смородини, або якоїсь іншої ягоди за бажанням.
Змішати мелений мигдаль, борошно, цукор у великій мисці. Окремо збити білки і обережно додати до сухої суміші, потім обережно влити тепле розтоплене масло. Перемішати. Підготовлені форми заповнити тістом на 1/2, зверху опустити ягідку. Випікати в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хв. Кекси повинні зарум'янитися і стати пружними. Особливо стають смачними коли вистигнуть - зверху вони стануть як злегка карамелізовані, хрусткі, а в середині неймовірно м'які та ніжні.
Рекомендую.
P.S. Коли раніше я пекла кекси, то в мене залишалися білки. Плюс білки, що залишилися від яєць для майонезу. Холодильник був завалений білками - охолодженими, замороженими. Прийшлося пірнути в нетрі інтернету. Тепер вже пару років я печу два види кексів відразу: мигдалеві на жовтках, і мигдалеві на білках.
|
|