|
600-700 г шпинату (або 4 великих пучки) 4 шт. картоплі 2 шт. моркви 2 шт. яблука 1 шт. кореня петрушки 1/4 кореня невеликої селери 2 шт. цибулі 200 г сметани 2 ст.л. масла зелень кропу і петрушки сіль, перець до смаку
Шпинат добре промити, відрізати стебла. Залишити стікати на друшляку. Тим часом закип'ятити 1,2 л води і додавши всі порізані овочі (одну цибулю залишити) та почищені від шкірки яблука, зварити овочевий бульйон. На пательні розтопити масло, додати подрібнену другу цибулю і пару хвилин пасерувати на маленькому вогні. Шпинат порізати, додати до цибулі, перемішати і влити сметану. Потушкувати все разом помішуючи 5-7 хв. Шпинатну масу додати до овочевого бульйону, додати порізану зелень кропу і петрушки, довести все разом до кипіння і збити блендером.
Джерело: домашня страва
|
|