Тісто пісочне:
100 г вершкового масла 50 г цукру 3 ст. л. олії 3 ст.л. сметани 3 яєчні жовтки 2 скл. борошна (+/-) 1 пакетик порошку до печива.
Наповнювач:
1 л вишень у власному соку або 500 г морожених без кісточок 2 ст. л. сухарів панірувальних 2 ст. л. мигдалевих пластівців або посічених грецьких горішків Заливка:
300-400 г домашнього сиру 250-300 г цукру 250 г сметани 1 пакетик цитринового або апельсинового/помаранчевого кисілю 5 яєць + 3 білки, що залишились від тіста 1 пакетик ванільного цукру
Форма 37см х 27см
Замісити тісто і викласти у бритванку на пергаментний папір. Посипати поверх тіста сухариками і горішками. Приготувати заливку. Збити блендером сир (або перемолоти), додати сметану, кисіль, ванільний цукор і збиті з цукром яйця. Все ретельно перемішати. На підготовану основу викласти відціджені вишні та залити сирно-сметанною заливкою. Пляцок випікати в розірітій до 180 градусів духовці 40-50 хв.
Джерело: від коліжанки Іринки
|