|
лимон цукор 1 скл. вода ½ скл.
Лимон гарно витерти помити та насухо витерти. Потім зрізати верхушки, вони не потрібні. Нарізати лимон тоненько, не порушуючи структуру дольки (тобто без дірок). Для сиропу: в толстодонную кастрюлю налить воду и высыпать сахар, поставить на огонь, мешать до растворения сахара.
Покласти шматочки лимона в гарячий сироп та уварювати хвилин 25-30 до прозорості лимонів. Сироп не повинен кипіти, інакше залишиться одна шкірка.
Після цього: деко застелити пергаментом і викласти на нього лимони. Розігріти духовку до 90 градусів та поставити деко в духовку. Сушити лимони до коричнуватого кольору, приблизно 1,5-2 години.
P.S. Варто пам'ятати, що лимони потрібно нарізати як можно тонше, щоб вийшли іменно хрусткі чіпси. Кількість лимонів в рецепті можна звичайно збільшити. Зберігати чіпси потрібно в плотно закритій тарі, переклавши пергаментом, в прохолодному місці. Але довго зберігати не бажано.
|
|