|
соя жирне свинне м'ясо 1 цибулина 1 яйце сіль, перець
Сою (соєві боби) промити та замочити в холодній воді на декілька годин (можна на ніч). Зранку відварити до готовності (приблизно 2-2,5 год), стежити, щоб не збігало (!). Потім пермолоти на м'ясорубці 2 рази. Жирну свинину та цибулину середнього розміру теж перемолоти на м'ясорубці. Додати яйце, сіль та перець та гарненько вимішати все разом. Залишити на декілька годин в холодильнику (за цей час м'ясо пустить сік, а соя його втягне). Залишилось лише сформувати та посмажити котлетки. Смачного! :)
Варену перемелену сою та свинний фарш брала в пропорції 1:1. Соя при замочуванні та варінні збільшується в об'ємі приблизно в 2 рази, таким чином якщо берем 1 скл. сухої сої, то на цю кількість потрібно в два рази більший по об'єму шматок свинини для фаршу. Щоб котлетки були соковиті, а не сухі, то обов'язково потрібно брати жирну свинину (!).
Мої коментарі: Смакували котлетки навіть краще, ніж звичайні м'ясні. Получились дуже соковиті і ніжні.
Джерело: власні експерименти )
|
|