|
250 г борошно 60 г масла (розтопити) 125 мл пива
Для начинки: 4 великих яблука 2 груші 2 ст л сухарів 3 ст л коричневого цукру 1 ч л кориці горіхи
На робочу поверхню висипаємо борошно, робимо поглиблення і помалу виливаємо пиво, вмішуємо в борошно,і потроху додаємо розтоплене масло.
Вимішуємо тісто 5- 7 хвилин, від цього воно стає ще еластичнішим. Це важливо. Таке тісто ще називають витяжним.
Після того, як замісили гладке тісто, залишити його полежати декілька хвилин, а тим часом підготувати начинку.
Починаємо працювати з тістом. Постелити великий рушник , посипати борошном. Розтачати тісто, а потім поступово витягати. Воно має бути дуже тонким, але не розірваним. Витягнути його на скільки це можливо.
Яблука та груші почистити, нарізати плястерками, посипати цукром, меленими сухарями, корицею, можна додати ще горіхи.
Окремо розтопити 1ст л масла, завертаючи, промазувати кожен шар вершковим маслом.
Випікати при температурі 180 - 200 градусів до готовності,(орієнтовно 40-50хв.)
Джерело: рецепт з жж
|
|