|
Пісочне тісто : 250 г борошна 150 г масла 80 г цукрової пудри 1 яйце сіль ( на кінчику ножа ) Начинка : 200 г маку 150 г вершків 2 яйця 750 г яблук (почищених ) 3 ст.л. лимонного соку 1 ст.л.цукру Тісто 2: 2 яйця 70 г цукру 50 г муки 0,5 ч.л. соди гашеної 30 г крохмалю
Готуємо пісочне тісто: замішуємо еластичне тісто з усіх інгредієнтів ,ставимо до холодильника на 30 хвилин. Мак змолоти і запарити. Додати яйця, цукор та вершки. Яблука порізати на крупні шматки, збризнути лимонним соком. Тісто розкачати і викласти у форму, змазану маслом, формуючи бортики. Наколоти виделкою. На тісто вилити макову начинку, зверху викласти кусочки яблук. Поставити в духовку на 10 хв 180 гр. Тим часом готуємо тісто 2: яйця збити з цукром в стійку масу, додаємо соду, крохмаль та муку. Виливаємо поверх яблук і ставимо ще в духовку на 25-35 хв. Готовий пиріг заливаємо шоколадною поматкою, або посипаємо цукровою пудрою.
Джерело: Журнал " Блік для жінок"
|
|