|
3 кг очищеного гарбуза 2 кг цукру 2 апельсини
Гарбуз наарізати кубиками, засипати цукром й залишити на 15 хв, щоб пустив сік. Потім поставити на маленький вогень. Тушити приблизно 3 год. постійно помішуючи. Тим часом з апельсинів натерти цедру на дрібній тертці (потрібен тільки верхній помаранчевий шар). Білу шкірку зрізаємо ножем і викидаємо, щоб вона не гірчила в джемі. Очищений апельсин перетираємо в блендері на п'юре. Через 3 години знімаємо наш гарбузовий сироп з вогню і перетираємо в блендері на п'юре. Виливаємо знову в каструлю, додаємо апельсинове п'юре і цедру , і ставимо на малий вогонь. Постійно помішуючи варити джем ще 1 год. Готовий джем розлити в заздалегіть простерилізавані банки й закрити кришками. Смачного.
Джерело: Власний рецепт
|
|