400 г вареної картоплі 400 г вареної моркви 200 г вареної ковбаси 200 г солоного або свіжого огірка 3 варених яйця цибулина 3 -4 чорнослива (або маслини, в крайньому випадку чорної ікри) майонез
Картоплю тремо на тертку. Робимо з нього основу у формі тигрячої голови. Намазуємо її майонезом. Викладаємо нарізану кубиками ковбасу. Покриваємо майонезом. Наступний шар - огірки з цибулею. Покриваємо майонезом. Потім натерті на тертку яйця. Білок одного яйця залишаємо для прикраси. Покриваємо майонезом. Тертою морквою обкладаємо всю голову. З білка яйця нарізаємо кружечки для очей. З огірка робимо зіниці і вушка. Що залишився білок тремо на дрібну терку і формуєм щічки. Цибулю нарізаємо півкільцями, відокремлюємо пір'ячко і вставляємо вуса й вії. З чорносливу робимо носик, нарізаємо вздовж на смужки і декоруємо мордочку тигра. З ковбаси зробити язичок. Я ж вирізала його з болгарського перцю.
Наше тигреня готове! Дитина в захваті.
П.С. Можна додати прошарок горошку, чи кукурудзи.тоді точно буде олів'є.
Джерело: Ідея з інтернету
|