|
340 г борошна 250 г цукру 40 г какао 1,5 ч. л. соди 1/2 ч. л. солі 9 ст. л. олії 1,5 ст. л. оцту 1,5 скл. холодної води 1,5 ч. л. ванільного екстракту
Духовку разігріти до 175 С. Роз'ємну форму для випічки трохи змастити олією, застелити дно пергаментом і закрити кільце. Прямо в форму просіяти борошно. В невеликій мисочці змішати цукор, какао, сіль та соду. Висипати в форму і добре перемішати з борошном. Зробити в борошні три заглиблення - один великий, один поменше і третій самий менший. В велике заглиблення вилити олію, в середнє оцет, в маленьке - ванільний екстракт. Півтори склянки води розприділити по всій формі та перемішати. Невелика неоднорідність тіста допустима, саме головне, щоб не залишилось сухих грудочок.
Пекти 40-45 хвилин.
Можна розрізати і перемастити кремом, а можна просто посипати пудрою. Все робиться надзвичайно швидко!
P.S. (кругла форма 25D)
Рецепт для тих, кому треба швидко і хто не любить мити багато посуду, все робиться в одній формі!
Джерело: Regan Daley «In the Sweet Kitchen: The Definitive Baker’s Companion» Рецепт зустріла ось тут. Велика моя подяка за нього!
|
|