2 середні баклажани
1 велика цибулина – замінила 2 середніми
2-3 зубчики часнику
1 великий червоний солодкий перець
2 ст.л. томатної пасти
1 ст.л. без верху цукру
1 ст.л. лимонного соку (не давала, тому томатна паста була достатньо кисла)
3 ст.л. оливкової олії
чорний і червоний перець - по щипці
Насіння кунжуту
Сіль - за смаком
Зелень петрушки або кропуБаклажани нарізати кружечками завтовшки в пів сантиметра. Посолити, скласти в миску і відставити, щоб пустили сік, на пів годинки.
У цей час - почистити і нарізати півкільцями цибулю, дрібно часник і маленькими кубиками – перець.
На розігрітій пательні на олії підсмажити цибулю з часником до золотистого кольору, додати солодкий перець, обсмажувати приблизно 4 хвилини, щоб перець зм’як.
Додати сіль, цукор,чорний та червоний перець, томатну пасту, лимонний сік.
Помішуючи, обсмажувати три хвилини, потім додати півсклянки води.
Зменшити вогонь, тушкувати приблизно 5 хвилин.
Баклажани промити під проточною водою, дати стекти воді, при бажанні – обсушити за допомогою паперових рушничків.
На деко покласти пергаментний папір, змастити олією, викласти баклажани, при бажанні їх також можна змастити олією, викласти чайною ложкою приготовлений соус.
Пекти протягом 40 хвилин при температурі 180°.
При подачі посипати кунжутом пбо нарізаною зеленню.
*На два баклажани краще готувати подвійну порцію соусу - мені соусу забракло.
** Замість свіжих перців використала запечені перці без шкірки - було дуже смачно.
*** Не знаю, з якої причини імам упав в обморок після цієї страви(саме так дослівно перекладається назва страви), але мені вона сподобалася малою кількістю олії - баклажани я не змащувала олією, лише виклала на них соус.
****Рецепт соусу настільки вдалий, що буду готувати його також для піцци та інших страв
.