Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Пісні страви » Імам баялди
 

Імам баялди

16 серпня, 2013  |  Коментів (3)  |  Рубрика: Пісні страви, Баклажани
 

Імам баялди


2 середні баклажани
1 велика цибулина – замінила 2 середніми
2-3 зубчики часнику
1 великий червоний солодкий перець
2 ст.л. томатної пасти
1 ст.л. без верху цукру
1 ст.л. лимонного соку (не давала, тому томатна паста була достатньо кисла)
3 ст.л. оливкової олії
чорний і червоний перець - по щипці
Насіння кунжуту
Сіль - за смаком
Зелень петрушки або кропу


Баклажани нарізати кружечками завтовшки в пів сантиметра. Посолити, скласти в миску і відставити, щоб пустили сік, на пів годинки.

Імам баялди


У цей час - почистити і нарізати півкільцями цибулю, дрібно часник і маленькими кубиками – перець.
На розігрітій пательні на олії підсмажити цибулю з часником до золотистого кольору, додати солодкий перець, обсмажувати приблизно 4 хвилини, щоб перець зм’як.

Імам баялди


Додати сіль, цукор,чорний та червоний перець, томатну пасту, лимонний сік.
Помішуючи, обсмажувати три хвилини, потім додати півсклянки води.
Зменшити вогонь, тушкувати приблизно 5 хвилин.
Баклажани промити під проточною водою, дати стекти воді, при бажанні – обсушити за допомогою паперових рушничків.
На деко покласти пергаментний папір, змастити олією, викласти баклажани, при бажанні їх також можна змастити олією, викласти чайною ложкою приготовлений соус.

Імам баялди


Імам баялди


Пекти протягом 40 хвилин при температурі 180°.
При подачі посипати кунжутом пбо нарізаною зеленню.

*На два баклажани краще готувати подвійну порцію соусу - мені соусу забракло.
** Замість свіжих перців використала запечені перці без шкірки - було дуже смачно.
*** Не знаю, з якої причини імам упав в обморок після цієї страви(саме так дослівно перекладається назва страви), але мені вона сподобалася малою кількістю олії - баклажани я не змащувала олією, лише виклала на них соус.
****Рецепт соусу настільки вдалий, що буду готувати його також для піцци та інших страв smile .

Імам баялди


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (16 серпня 2013 23:18)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Гарна подача, love,смачно безперечно.Зазвичай це блюдо перемішане все разом і має вигляд баклажанової ікри,тільки баклажани кусочками.А тут...................Іруся ти просто кулінарна фея a0a .


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Натка (18 серпня 2013 16:51)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
Дуже смачно. Дякую за ідею запікання баклажанів а не смаження.
 



#3 написав: Ірка-Шкірка (19 серпня 2013 21:13)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Darka,
В такому порційному вигляді їх можна і на канапки, і на гамбургери викладати lol - я просто складала вдвоє і їла так...

Натка,
я сама люблю рецепти баклажанів з мінімум олії - не люблю жирних баклажанів fellow
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 13
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100