|
800 гр лосося 1 апельсин 2 ст. л. лимонного соку 30 мл сухого білого вина 2 куряячих яйця 50 г масла 4 г пшеничного борошна 1 ч. л. італійських трав сіль морська петрушка свіжа
Стейки лосося миємо, висушуємо паперовим рушником, солимо і заправляємо італійськими травами. Потім викладаємо рибу в пароварку. Готуємо 15-20 хвилин. Поки риба готується, робимо соус. З одного апельсина вижимаємо сік. Вершкове масло розтоплюємо в сковороді. Додаємо апельсиновий сік, 2 столові ложки лимонного соку і 2 столові ложки вина. Потім кладемо кубик льоду або 2 столові ложки крижаної води і відразу додаємо 2 жовтки і чайну ложку без гірки борошна. Постійно помішуючи, доводимо соус до загустніння. На це піде хвилин 5. Солимо за смаком. Цієї кількості соусу вистачить рівно на 2 стейка. У готовий соус кладемо петрушку. Лосось готовий. Викладаємо стейки на тарілку, поливаємо соусом і подаємо.
|
|