Опара: 1 л молока 100 г дріжджів 1 ст. л. цукру борошна для консистенції сметани
До замісу додати: щіпка солі 10 жовтків 3 гранчасті скл. цукру терта цедра з 1 цитрини 1 ст. л. олії 250г масла
Опару постави бродити. Додати до опари щіпку солі, жовтки збиті з цукром, терту цедру одної цитрини і олію. Розтоплене і охолоджене масло додати в кінці замісу Тісто має бути м'яке. Місити довго (близько півгодини). Поставити в тепле місце підрости. Викладати в форми на 1/3, дати підрости. Пекти на середньому вогні.
Пекла у невеликих формах. Вийшов ще й 1 баранчик:)))
P.S. Рецепт ніколи ще не підводив. Нічого в ньому немає особливого. Треба тільки добре вимісити, паска солодка і пухка.
Джерело: Перепис від моєї бабуні.
|