Картоплю почистити і варити 3-5 хвилин в підсолені воді. Воду злити, дати картоплі остудитись.
Дно форми застелити фольгою, змастити олією, викласти почищені і порізані кружельцями баклажани, поставити в розігріту духовку до 190 градусів на 10-15 хвилин. За той час натираємо картоплю на грубій терці. Додаємо олію, спеції.
За той час витягаємо наші баклажанчики посипаємо зверху порізаною цибулькою, розприділяємо рівномірно картопляну масу і ставимо пектись на 10хвилин.
Швиденько готуємо соус: тремо сир на грубій терці, додаємо сметану, кефір, олію і яйця. Все змішуємо і збиваємо виделкою, щоб всі складові подружились))) Витягаємо картоплю, заливаємо соусом. Ставимо пектись ще на 30-40 хвилин, поки не утвориться золотиста скоринка. Дати запіканці постояти 15-20 хвилин, тоді добре ріжеться. Виходить дуже ніжна і смачна.