|
500 г м'якоті гарбуза 2 зубчика часника 2 ст. л. оливкового масла сік половини лимона насіння коріандру зелень кінзи зелена петрушка морська сіль чорний перець
Для початку розігріємо духовку до t 200 . Часник очистимо і подрібнимо з сіллю, перцем, коріандром, кінзою, петрушкою, додамо оливкову олію і сік лимона. Гарбуз поріжемо на великі шматки і натремо отриманою сумішшю. Покладемо гарбуз в кишеньку з фольги. Запікати в духовці 35 хвилин. Секрет цієї страви в тому , що слід відкрити кишеньку за 5 хвилин до готовності, тоді гарбуз буде не лише ніжним і ароматним, а й з хрусткою скоринкою.
Дієтологи всього світу радять вживати гарбуз. Для схуднення він просто незамінний. І це все завдяки вітаміну Т, який сприяє засвоєнню їжі і прискоренню процесу обміну речовин. Також цей вітамін перешкоджає відкладенню жирових клітин в організмі. Тому гарбуз – це найкращий гарнір до будь-яких м’ясних страв. Ну то як, ви спробуєте цю чудо ягоду? Ви можете здивуватися, але гарбуз – це не овоч. Всі баштанні: кавун, диня і гарбуз – це ягоди. Тож смачного Вам!!
Джерело: Цю страву почерпнула в 2006 році з книги " Рецепти Юлії Висоцької"
|
|