Торт "FERRERO ROSHE"форма 24см. вага 2,3кг(приблизно)
Бісквіт
2 яйця
0,5 банки згущеного молока
200 гр. сметани
200 гр. цукру
2 столових ложки з верхом какао
280-300 гр. муки
1 чайна ложка погашеной соди
Все інгрідієнти скласти в посуд, останньою засипати муку, зробити ямку, покласти соду, її погасити оцтом. Все добре перемішати міксером. Тісто має бути як густа сметана, не дуже рідке і не дуже густе. Випекти 2 бісквіти (у рецепті вказана кількість продуктів на 2 бісквіти), кожен розрізати навпіл. Зі всього тіста бісквіт не печіть, не підніметься. Бісквіт випікати при температурі 180 гр. приблизно 30-35 хвилин.
Ганаш:
0,4 л. вершків,
300гр. чорного шоколаду
Вершки довести до кипіння, додати шоколад, добре розмішати, остудити, збити.
Шоколадний крем:
300 мл вершків
100мл бренді
Холодні вершки збити з половиною готового ганаша і бренді (я цукор не додаю)
Додатково: 150 мл міцної солодкої кави ~ 150-200 мл бренді (100 мл для крему, останнє для кави) ~ 200 гр. цілісних лісових горіхів, 3-4 шт. звичайних листових несолодких вафель.
Збірка:
Кладемо бісквіт, просочуємо кавою з бренді, кладемо ганаш, що залишився, горіхи, майже один до одного добре вдавлюючи в ганаш, посипаємо подрібненими вафлями, на верх біксвіт, просочення, половина крему, бісквіт, просочення, крем, що залишився, бісквіт.
Рецепт з сайту http://u-samovara.ru/P.S. Це оригінал рецепта. Моїми змінами було те, що робила ганаш на домашній сметані, до крему дала чуть масла і замість рому додавала коньяк.
Смак неперевершений, все так суперськопідходитьодне до одного!!!