Сирник з маком і яблуками.форма 25/35
тісто:250 грам маргарини
3 стакани муки
1 стакан цукру
1 стакан сметани
1ст ложка розпушувача
2 яйця
Замісити тісто і розкласти на дві бляшки. Одну поставити пекти при температурі 200 градусів на 20-25 хвилин. (це пустий корж). На іншу накласти мак, потім сир і пекти при 180 градусах приблизно 1год 20хв.
Мак:200 грам маку
2 яйця
0,5стакана цукру
1 ст ложка крохмалю
Мак запарити і втерти в макітрі додаючи все інше. Тоді викласти на тісто.
Сир:1кг сиру
6 яєць
1 пудинг
1стакан цукру
0,5стакана сметани
Сир збити у блендері (чи перемолоти), додати цукор, жовтки, сметану, вимішати. Тоді додати пудинг, а в кінці збиті білки. Вимішати і викласти на мак. пекти, готовий корж остудити, викласти на нього яблука.
Яблука:1-1,5кг яблук
100-150грам води
1 галяретка червоного кольору
Яблука почистити і порізати на куски. Додати воду і цукор. Варити на малому вогні до легкого розварювання...в мене варились приблизно 15хвилин (то залежить від сорту яблук). Тоді виключити і одразу всипати галяретку і добре розмішати до повного розчинення галяретки. Поставити щоб підстигло. Тодівикласти на сир і накрити пустим коржом, полити шоколадом.
Рецепт від колеги по роботі.