Наталка залишила рецепт майонезу а ще хтось готує вдома майонез?, якщо так поділіться рецептами. Я декілька раз готуваламайонез за рецептом Юлі Висоцької- 1 жовток постійно збивати маленьким вінчиком і додавати спочатку по краплі 150-180 мл оливкової олії, сік половинки лимону та 1 ст ложку гірчиці(любої) Майонез має дуже оливковий смак дуже цікаво дізнатись ще нові рецепти приготування домашнього майонезу перевірених вами на практиці
Хочу запропонуватирецепт майонезу, який нічим не поступається магазинному. Отже, в каструльку всипаємо 2 ч.л. цукру, 1 ч.л. солі, 2 ст.л. оцту, 2,5 ст.л. муки (з верхом). Все перемішуємо і додаємо поступово(щоб не утворилося комочків) 1,5 стакани холодної(некип"ячої) води. ставимо на газ і весь час помішуючи доводимо до кипіння (як заварний крем). 5-10 хвилин вихолоджаємо. додаємо 1 яйце і 2 ч.л. готової гірчиці. Секунд 10 збиваєм міксером. Повільно вводимо 0,5 літри олії (обов"язково рафінованої, можна Олейну) і весь цей час збиваємо міксером (десь 10 хвилин вводити олію) Все, майонез готовий. Вихід - 1 літра. Зберігається в холодильнику мінімум 2 тижні. Дуже смачно, спробуйте і ви вже не повернитесь до магазинного!! Чекаю на ваші відгуки!
Майонез домашній роблю 10 років,приготування займає хвилини 3,роблю тільки в блендері(у мене комбайн "Філіпс",там є 2 чаші,роблю в довгій вузькій,де знизу є ніж хрестоподібний). З усіх варіантів,які я переробила,зупинилась на цьому. Майонез з кефіром Вихід 0.5л В блендерну чашу помістити ціле яйце,1ч.ложка готової гірчиці,6 ст.ложок кефіру,1 ч.ложка цукру,1/2ч.ложки солі,1 десертна ложка оцту-включити блендер,збити все разом десь 15 секунд,вливати не перестаючи збивати рафіновану соняшникову олію тоненькою цівкою(всього пішло 250 мл),зразу вмключити блендер,майонез перекласти в банку,закрити кришкою і держати в холодильнику.Більше 3-ьох днів майонез домашній ніколи не держу,його настільки легко робити,що завжди за кілька хвилин можна зробити свіжий.
Це салатний майонез,якщо треба більш жирного,не додаю просто кефіру,олії там теж піде 200 мл,вихід буде біля 250 мл.
Робила я майонез теж по рецепту Висоцької ЇМО ВДОМА. Олію давала правда рафіновану оливкову було окей. Пробувала зробити із соняшникової нерафінованої довелось давати часник бо пахло супер . Дійшла черга до рафінованої олії з соняшника і тут до мене прийшов капець нічого не вийшло. Сестра прокоментувала шо олія розбавлена ,я ж перевела продукти і на цьому виготовлення домашнього майонезу закінчилось
Майонези попробую приготувати наступного тижня - дитині на день народження. В мене велике питання-прохання: хто пробував кисло-солодкий соус в МакДональдсі і хто знає рецепт чогось подібного - я і в магазинах купляла різні варіанти - хімії стільки, що їсти неможливо( розумію, що в макдональдсівському хімії не менше, але він дуже смачний - хочу такий самий до курятини ).
Цей соус називається Sweet and sour, я його також їла, він дуже смачний, а особливо з болгарським перцем і цибулею великими кусочками. Пошукай в ітернеті на англійській мові і пропусти через перекладач.
Кисло-солодкий соус (китайський) Ingredients: • 1/3 cup white or rice vinegar (Note: rice vinegar gives better results) • 4 tablespoons brown sugar • 1 tablespoon ketchup • 1 teaspoon soy sauce • 2 teaspoons cornstarch mixed with 4 teaspoons water Preparation: Mix the vinegar, brown sugar, ketchup, and soy sauce together and bring to a boil in a small pot. Mix together the cornstarch and water, add to the other ingredients and stir to thicken.
(If desired, you can add 1 green pepper, cut into chunks, and pineapple chunks as desired after adding the cornstarch. For a thicker sauce, increase the cornstarch to 4 teaspoons while keeping the water constant.)
Інгредієнти: 1/3 чашки білого або рисового оцету (рисовий оцет дає кращий результат), 4 ст.л. коричневого цукру, 1 ст.л кетчупу, 1ч.л. соєвого соусу, 2 ч.л.кукурудзяного крохмалю, змішаних з 4 ч.л. води. Спосіб приготування: Змішати оцет, коричневий цукор, кетчуп, соєвий соус разом, довести до кипіння в маленькій посудині. Змішати кукурудзяний крохмаль з водою і додати до інших інгредієнтів, довести до загустіння. Якщо бажаєте, то можете додати 1 зелений перець, порізаний на кусочки, кусочки ананасу, після додавання крохмалю.