Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Майонез та інші соуси, а також заправки...
gutka
26 жовтня 2009 19:08
Повідомлення #11


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Наталка залишила рецепт майонезу
а ще хтось готує вдома майонез?, якщо так поділіться рецептами.
Я декілька раз готувала майонез за рецептом Юлі Висоцької-
1 жовток постійно збивати маленьким вінчиком і додавати спочатку по краплі 150-180 мл оливкової олії, сік половинки лимону та 1 ст ложку гірчиці(любої) Майонез має дуже оливковий смак
дуже цікаво дізнатись ще нові рецепти приготування домашнього майонезу перевірених вами на практиці
Перейти на початок сторінки
Irina
26 жовтня 2009 22:18
Повідомлення #12


Файна господиня
  • 51

Репутація: 98
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 570
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 230
Хочу запропонувати рецепт майонезу, який нічим не поступається магазинному. Отже, в каструльку всипаємо 2 ч.л. цукру, 1 ч.л. солі, 2 ст.л. оцту, 2,5 ст.л. муки (з верхом). Все перемішуємо і додаємо поступово(щоб не утворилося комочків) 1,5 стакани холодної(некип"ячої) води. ставимо на газ і весь час помішуючи доводимо до кипіння (як заварний крем). 5-10 хвилин вихолоджаємо. додаємо 1 яйце і 2 ч.л. готової гірчиці. Секунд 10 збиваєм міксером. Повільно вводимо 0,5 літри олії (обов"язково рафінованої, можна Олейну) і весь цей час збиваємо міксером (десь 10 хвилин вводити олію) Все, майонез готовий. Вихід - 1 літра. Зберігається в холодильнику мінімум 2 тижні. Дуже смачно, спробуйте і ви вже не повернитесь до магазинного!! Чекаю на ваші відгуки!
Перейти на початок сторінки
Ludany
27 жовтня 2009 06:51
Повідомлення #13


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Майонез домашній роблю 10 років,приготування займає хвилини 3,роблю тільки в блендері(у мене комбайн "Філіпс",там є 2 чаші,роблю в довгій вузькій,де знизу є ніж хрестоподібний).
З усіх варіантів,які я переробила,зупинилась на цьому.
Майонез з кефіром
Вихід 0.5л
В блендерну чашу помістити ціле яйце,1ч.ложка готової гірчиці,6 ст.ложок кефіру,1 ч.ложка цукру,1/2ч.ложки солі,1 десертна ложка оцту-включити блендер,збити все разом десь 15 секунд,вливати не перестаючи збивати рафіновану соняшникову олію тоненькою цівкою(всього пішло 250 мл),зразу вмключити блендер,майонез перекласти в банку,закрити кришкою і держати в холодильнику.Більше 3-ьох днів майонез домашній ніколи не держу,його настільки легко робити,що завжди за кілька хвилин можна зробити свіжий.

Це салатний майонез,якщо треба більш жирного,не додаю просто кефіру,олії там теж піде 200 мл,вихід буде біля 250 мл.
Перейти на початок сторінки
cuxivchanka
14 січня 2010 13:06
Повідомлення #14


Молода господинька
  • 34

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
соус простий
Рецепт соуса!
200гр.майонезу
200гр.сметани
чесник(як хто полюбляє,я даю середню головку)
зелень(дрібно нарізана петрушка з кропом)
соус простий,і ну дуже смачний. СМАЧНОГО!!!
Перейти на початок сторінки
marinka
14 січня 2010 15:05
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Робила я майонез теж по рецепту Висоцької ЇМО ВДОМА. Олію давала правда рафіновану оливкову було окей. Пробувала зробити із соняшникової нерафінованої довелось давати часник бо пахло супер lol . Дійшла черга до рафінованої олії з соняшника і тут до мене прийшов капець am нічого не вийшло. Сестра прокоментувала шо олія розбавлена no ,я ж перевела продукти і на цьому виготовлення домашнього майонезу закінчилось lol
Перейти на початок сторінки
Irina
16 січня 2010 19:44
Повідомлення #16


Файна господиня
  • 51

Репутація: 98
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 570
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 230
Тільки що зробила майонез за своїм рецептом (написаний він трішки вище). Чи відрізняється від магазинного? smile
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
28 січня 2010 15:32
Повідомлення #17


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Майонези попробую приготувати наступного тижня - дитині на день народження.
В мене велике питання-прохання: хто пробував кисло-солодкий соус в МакДональдсі і хто знає рецепт чогось подібного - я і в магазинах купляла різні варіанти - хімії стільки, що їсти неможливо( lol розумію, що в макдональдсівському хімії не менше, але він дуже смачний - хочу такий самий до курятини recourse ).
Перейти на початок сторінки
Софія06
28 січня 2010 17:40
Повідомлення #18


Файна господиня
  • 51

Репутація: 315
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 610
Реєстрація: 10.10.2009

ICQ:--

Бали: 570
Ірка-Шкірка
хто пробував кисло-солодкий соус

Цей соус називається Sweet and sour, я його також їла, він дуже смачний, а особливо з болгарським перцем і цибулею великими кусочками. Пошукай в ітернеті на англійській мові і пропусти через перекладач.
Перейти на початок сторінки
Софія06
28 січня 2010 17:47
Повідомлення #19


Файна господиня
  • 51

Репутація: 315
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 610
Реєстрація: 10.10.2009

ICQ:--

Бали: 570
Кисло-солодкий соус (китайський)
Ingredients:
• 1/3 cup white or rice vinegar (Note: rice vinegar gives better results)
• 4 tablespoons brown sugar
• 1 tablespoon ketchup
• 1 teaspoon soy sauce
• 2 teaspoons cornstarch mixed with 4 teaspoons water
Preparation:
Mix the vinegar, brown sugar, ketchup, and soy sauce together and bring to a boil in a small pot. Mix together the cornstarch and water, add to the other ingredients and stir to thicken.

(If desired, you can add 1 green pepper, cut into chunks, and pineapple chunks as desired after adding the cornstarch. For a thicker sauce, increase the cornstarch to 4 teaspoons while keeping the water constant.)


Інгредієнти: 1/3 чашки білого або рисового оцету (рисовий оцет дає кращий результат),
4 ст.л. коричневого цукру, 1 ст.л кетчупу, 1ч.л. соєвого соусу, 2 ч.л.кукурудзяного крохмалю, змішаних з 4 ч.л. води.
Спосіб приготування: Змішати оцет, коричневий цукор, кетчуп, соєвий соус разом, довести до кипіння в маленькій посудині. Змішати кукурудзяний крохмаль з водою і додати до інших інгредієнтів, довести до загустіння.
Якщо бажаєте, то можете додати 1 зелений перець, порізаний на кусочки, кусочки ананасу, після додавання крохмалю.
Перейти на початок сторінки
gutka
30 січня 2010 11:49
Повідомлення #20


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
приготувала майонез з кефіром Любані, дуже задоволена результатом, рецепт трохи вище


додавала 250 мл олії - вихід трошки менше ніж 0,5 л












Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 07:15

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 42
Гостей: 36
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100