Соус до салату: сік 1/2 лимона 2 невеликі зубці часнику 1 ч.л. солі перець 1ч.л. гірчиці 1 ч.л. цукру олія Я все збила в блендері, кількість олії можна регулювати до бажаної густоти соусу. В мене вийшов консистенції майонезу.
Песто Всі, думаю, песто вміють готувати, але на всяк випадок напишу, як я роблю. Ріжу 2 зубці часнику, кидаю в блендер, туди ж - свіже листя базиліка (все одно якого - фіолетового чи зеленого), кедрові горішки, тертий пармезан (в мене цього разу масдам був), і олія оливкова, трошки солі. Все блендером змішуємо у пасту, поливаю спагетті. Смакота!!!
як часто купуючи майонез,Ви читаєте складники?.... я колись давніше почитала,і жахнулась... краще робити самому... тож рецепт домашнього майонезу
в 600 гр води розводимо 4 столові ложки муки (не дуже чубаті),2 чайні ложки солі,4 чайні ложки цукру,і 3 столові ложки оцту... все це гарно перемішуємо і ставимо на вогонь (тільки не на вічний... там достатньо яєшні).... варимо до густини... охолоджуємо... додаємо 2 яйця (можна і одне якщо нема) 1 столову ложку гірчиці (якщо любите гостріше,то можна дві)... і починаємо збивати міксером доливаючи по трошки 1 літр олії... вихід 1700-1800.... заварена суміш готовий майонез
Робила майонез по рецепту Натоньки вийшов смачний але чомусь з коричневим відтінком чи то гірчиця з барвниками чи причина в чомусь іншому не знаю.Дякую за рецепт.
А я робила соус Особливий від Каті, дуже всім сподобався з картоплею по болгарське і з м'ясом казали шо добрий ,дякую Каті .Прованські трави додають йому витонченого смаку.
--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Хто любить пельмені зі сметаною, хто -з кетчупом. А у мене пельмені з соусом сибірським. Власне, рецепту як такого, нема. Змішуємо за смаком гірчицю з оцтом (чим лагідніша гірчиця, тим менше оцту, і - навпаки), щіпка солі, щіпка чорного меленого перцю.
Можна вживати як приправу до копченостей, до сала і навіть до оселедця.
А я робила соус Особливий від Каті, дуже всім сподобався з картоплею по болгарське і з м'ясом
цей соус Особливий вперше приготувала для нас моя старша сестра, і він відразу став улюбленим, ще дуже смачний він з відвареною цвітною капустою, а також зі свіжими овочами (сезон яких попереду)
Розмолоти в блендері на пюре свіжі полуниці, потім пропустити через сито, щоб позбутися насіння. Додати лимонний сік і цукрову пудру до смаку. Подають до морозива, млинців та налисників з сиром.
--------------------
Если жизнь преподносит мне лимоны, Я прошу у нее соль и текилу!!
1 кг слив, 80 г часнику, 250г томатної пасти, 1,5 ст. цукру, 2 ст.л. солі, 1 ч.л. чорного меленого перцю, 1/3 свіжого червоного гострого перцю, по 3 ст.л. подрібненої зеленої петрушки,( селєри, кінзи - не давала) і базиліку,
P,S В неті гуляє багато рецептів соусу ткемалі, але мені прийшовся до душі ось цей, правда і зробила я його дуже лагідним. Якщо треба гострішого, то часнику можна дати 200 -250 г, томатної пасти 500-600 г . Зелень, сіль і цукор теж на ваш смак .
Я не знаю чи цей соус вже є на сайті, напишу рецепт, якщо є, тоді витру. Соус до м'ясного 1 баночка хріну (продається на базарі 250 гр) 3 варені яйця 1-2ст.л гірчиці гострої 1 пачка майонезу рідкого (беру 30%) сіль, перець Жовтки в окремій посудині перетерти з гірчицею. Білки на дрібній терці потерти до хріну, додати сіль, перець, можна трошки лимонного соку. Додати до суміші майонез і жовтки. Соус готовий. На празники розходиться моментально до м'ясного, заливного, холодцю, навіть фаршировану рибу їли з ним. Роблю завжди подвійну порцію. Хрін краще брати український, а не польський, бо він міцніший