Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Старовинна українська кухня, давні рецепти, які вже мало хто пам'ятає
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 12:34
Повідомлення #21


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6362
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14796
Груца


Добре розварити горох, відцідити і розтерти. Розвести відцідженим відваром. Добавити перлової крупи, сала, солі і дати добре закипіти.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 12:38
Повідомлення #22


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6362
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14796
Сластьони на сметані


Розтерти 5 жовтків з сіллю, добавити 4 ст. муки, піну з 5 білків і сметани, стільки, щоб тісто було дуже м'яким. Розділити на невеличкі шаріки, обсмажити в киплячому маслі. На тарілці посипати цукром.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 15:02
Повідомлення #23


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6362
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14796
Кулешик з салом


500 г гороху
100 г вершкового масла
500 г білої булки
100 г моркви
50 г петрушки
100 г сала
сіль

Горох перебрати, промити, замочити в холодній воді і відварити, добавивши вершкове масло і черству натерту булку. Моркву з петрушкою відварити, добавити до гороху і все перетерти через сито. Кулешик заправити піджареним салом.

Подавати зі сметаною і потапцями.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 15:09
Повідомлення #24


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6362
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14796
Борщ пісний з рибою


1 кг карасиків
150 г фасолі
100 г цибулі
100 г вершкового масла
50 г муки
500 г буряка
1 кг картоплі
100 г сушених грибів
100 г олії
сіль, перець, лавровий лист, оцет

Замочену напередодні фасолю відварити.
Гриби зварити, порізати, а відвар процідити.
Цибулю дрібно нарізати, спассерувати на маслі, заправити мукою. Буряк нарізати соломкою і потушкувати з оцтом.
В киплячий грибний відвар покласти нарізану картоплю, тушкований буряк, спасеровану цибулю, варені гриби, фасолю з відваром, сіль, перець, лавровий листок і варити до готовності.
Карасі обваляти в муці і підсмажити на олії. Потім покласти їх в готовий борщ і довести до кипіння.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 15:16
Повідомлення #25


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6362
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14796
Холодник


500 г буряка
500 г картоплі
400 г огірків
3 варених яйця
зелена цибуля
зелень петрушки, кропу
сіль

Буряк очистити і зварити. Охолоджений відвар розбавити кип'яченою водою, покласти в нього варений нашинкований буряк, варену нашинковану картоплю, подрібнені свіжі огірки, зелену цибулю, варені яйця, зелень петрушки, кропу.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 20:08
Повідомлення #26


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6362
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14796
Борщ з вушками (Галичина)


150 г сушених грибів
500 г буряків
100 г моркви
400 г бурякового квасу
50 г муки
100 г вершкового масла
сіль, перець

Вушки:
500 г муки
1 яйце
100 г цибулі
100 г вершкового масла
100 г сухарів
гриби з борщу
сіль, перець

Сушені гриби промити і відварити. Буряк, моркву почистити і теж відварити. Овочевий і грибний відвар з'єднати. Буряк нарізати соломкою і положити у відвар, заправити сіллю, перцем, буряковим квасом, добавити муку, спасеровану на вершковому маслі, і добре прокип'ятити борщ.
З муки, яйця і води замісити тісто, тоненько розкатати і нарізати квадратиками. На кожен квадратик покласти начинку: дрібно порізану цибулю, жарену на маслі, добавити подрібнені варені гриби, сухарі, сіль, перець і добре перемішати. З'єднати краї і зліпити вушка. Покласти в підсолену воду і варити, поки не вспливуть.
Готові вушка покласти на тарілку і залити гарячим борщем.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
уляночка
17 червня 2009 20:20
Повідомлення #27


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1388
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:556290596

Бали: 800
А в нас таке роблять на Різдво!!! wink
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 20:27
Повідомлення #28


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6362
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14796
та в нас тоже, але я то найшла в старовинній кухні, та й думаю, перепишу сюди smile В давнину тоже борщі їли)))

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 21:08
Повідомлення #29


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6362
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14796
Кав'яр

Кав'яр - це рибна ікра зі спеціями.
Особливо цінувався кав'яр із осетрових риб, але готували його і з інших риб: щуки, окуня, тощо. Ще у 18 ст. кав'яру робили так багато, що навіть селяни їли його у піст.


Кав'яр зі щуки:
Очистіть ікру від плівки, облийте окропом, процідіть і добре посоліть. Поставте в ледь теплу духовку і кілька годин тримайте помішуючи. Але пильнуйте, щоб ікра не розварилася. Потім заправте олією, спеціями і поставте в холодне місце, як інші соління.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 21:33
Повідомлення #30


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1709
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6362
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 14796
Книдлі


Сиру почищену картоплю натерти на дрібній терці, сік злити (його використовують для приготування крохмалю), а масу перемішати з борошном, посолити і замісити круте тісто, як для вареників. Сформувати кульки, зафарширувавши кожну однією сливою. Варити книдлі в підсоленій воді. При подачі на стіл полити вершковим маслом. Кількість картоплі і борошна довільна, але тісто не повинно бути дуже затянуте.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 липня 2017 10:09

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Fast Products For car Across The USA
  Пише ysaryzo (Учора, 19:14)
Explaining Trouble-Free Plans Of car
  Пише abycit (21 липня 2017 22:09)
Kankusta duo forte renomy na przedmiot patentowanego tricku na odchudz
  Пише alokigu (21 липня 2017 21:56)
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka (15 липня 2017 20:50)
ХЛІБЕЦЬ
  Пише Darka (9 липня 2017 21:20)
Наталчина кухня - 2 :), Ласкаво прошу...
  Пише Вікуня (3 липня 2017 21:34)
Моя киця-доця Лєра
  Пише Chertenok (30 червня 2017 11:43)
Рецепт: Пухкі оладки
  Пише Chertenok (29 червня 2017 09:58)
Посиденьки у Олесі
  Пише ОЛЕСЯ (4 червня 2017 05:37)
м.Берегово Закарпатська обл.
  Пише solomiyasobko (31 травня 2017 15:17)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 56
Гостей: 36
Користувачі: lapedTer, appeasync, TignAgix
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100