Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Старовинна українська кухня, давні рецепти, які вже мало хто пам'ятає
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 12:34
Повідомлення #21


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Груца


Добре розварити горох, відцідити і розтерти. Розвести відцідженим відваром. Добавити перлової крупи, сала, солі і дати добре закипіти.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 12:38
Повідомлення #22


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Сластьони на сметані


Розтерти 5 жовтків з сіллю, добавити 4 ст. муки, піну з 5 білків і сметани, стільки, щоб тісто було дуже м'яким. Розділити на невеличкі шаріки, обсмажити в киплячому маслі. На тарілці посипати цукром.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 15:02
Повідомлення #23


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Кулешик з салом


500 г гороху
100 г вершкового масла
500 г білої булки
100 г моркви
50 г петрушки
100 г сала
сіль

Горох перебрати, промити, замочити в холодній воді і відварити, добавивши вершкове масло і черству натерту булку. Моркву з петрушкою відварити, добавити до гороху і все перетерти через сито. Кулешик заправити піджареним салом.

Подавати зі сметаною і потапцями.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 15:09
Повідомлення #24


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Борщ пісний з рибою


1 кг карасиків
150 г фасолі
100 г цибулі
100 г вершкового масла
50 г муки
500 г буряка
1 кг картоплі
100 г сушених грибів
100 г олії
сіль, перець, лавровий лист, оцет

Замочену напередодні фасолю відварити.
Гриби зварити, порізати, а відвар процідити.
Цибулю дрібно нарізати, спассерувати на маслі, заправити мукою. Буряк нарізати соломкою і потушкувати з оцтом.
В киплячий грибний відвар покласти нарізану картоплю, тушкований буряк, спасеровану цибулю, варені гриби, фасолю з відваром, сіль, перець, лавровий листок і варити до готовності.
Карасі обваляти в муці і підсмажити на олії. Потім покласти їх в готовий борщ і довести до кипіння.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 15:16
Повідомлення #25


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Холодник


500 г буряка
500 г картоплі
400 г огірків
3 варених яйця
зелена цибуля
зелень петрушки, кропу
сіль

Буряк очистити і зварити. Охолоджений відвар розбавити кип'яченою водою, покласти в нього варений нашинкований буряк, варену нашинковану картоплю, подрібнені свіжі огірки, зелену цибулю, варені яйця, зелень петрушки, кропу.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 20:08
Повідомлення #26


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Борщ з вушками (Галичина)


150 г сушених грибів
500 г буряків
100 г моркви
400 г бурякового квасу
50 г муки
100 г вершкового масла
сіль, перець

Вушки:
500 г муки
1 яйце
100 г цибулі
100 г вершкового масла
100 г сухарів
гриби з борщу
сіль, перець

Сушені гриби промити і відварити. Буряк, моркву почистити і теж відварити. Овочевий і грибний відвар з'єднати. Буряк нарізати соломкою і положити у відвар, заправити сіллю, перцем, буряковим квасом, добавити муку, спасеровану на вершковому маслі, і добре прокип'ятити борщ.
З муки, яйця і води замісити тісто, тоненько розкатати і нарізати квадратиками. На кожен квадратик покласти начинку: дрібно порізану цибулю, жарену на маслі, добавити подрібнені варені гриби, сухарі, сіль, перець і добре перемішати. З'єднати краї і зліпити вушка. Покласти в підсолену воду і варити, поки не вспливуть.
Готові вушка покласти на тарілку і залити гарячим борщем.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
уляночка
17 червня 2009 20:20
Повідомлення #27


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1389
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
А в нас таке роблять на Різдво!!! wink
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 20:27
Повідомлення #28


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
та в нас тоже, але я то найшла в старовинній кухні, та й думаю, перепишу сюди smile В давнину тоже борщі їли)))

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 21:08
Повідомлення #29


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Кав'яр

Кав'яр - це рибна ікра зі спеціями.
Особливо цінувався кав'яр із осетрових риб, але готували його і з інших риб: щуки, окуня, тощо. Ще у 18 ст. кав'яру робили так багато, що навіть селяни їли його у піст.


Кав'яр зі щуки:
Очистіть ікру від плівки, облийте окропом, процідіть і добре посоліть. Поставте в ледь теплу духовку і кілька годин тримайте помішуючи. Але пильнуйте, щоб ікра не розварилася. Потім заправте олією, спеціями і поставте в холодне місце, як інші соління.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 21:33
Повідомлення #30


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Книдлі


Сиру почищену картоплю натерти на дрібній терці, сік злити (його використовують для приготування крохмалю), а масу перемішати з борошном, посолити і замісити круте тісто, як для вареників. Сформувати кульки, зафарширувавши кожну однією сливою. Варити книдлі в підсоленій воді. При подачі на стіл полити вершковим маслом. Кількість картоплі і борошна довільна, але тісто не повинно бути дуже затянуте.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 21 червня 2018 21:04

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ (5 квітня 2018 01:10)
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka (3 квітня 2018 22:20)
Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати
  Пише ОЛЕСЯ (29 березня 2018 06:34)
Равлики з шоколадом
  Пише Irinka (8 березня 2018 10:56)
Дитячі молитви
  Пише ОЛЕСЯ (3 березня 2018 02:50)
Гумор та сатира українською
  Пише ОЛЕСЯ (2 березня 2018 04:24)
Дієта для гімнасток та балерин
  Пише ОЛЕСЯ (1 березня 2018 02:40)
Дієта Дюкана
  Пише ОЛЕСЯ (21 лютого 2018 17:41)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 61
Гостей: 31
Користувачі: Вікуня
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100