Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Старовинна українська кухня, давні рецепти, які вже мало хто пам'ятає
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 12:34
Повідомлення #21


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Груца


Добре розварити горох, відцідити і розтерти. Розвести відцідженим відваром. Добавити перлової крупи, сала, солі і дати добре закипіти.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 12:38
Повідомлення #22


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Сластьони на сметані


Розтерти 5 жовтків з сіллю, добавити 4 ст. муки, піну з 5 білків і сметани, стільки, щоб тісто було дуже м'яким. Розділити на невеличкі шаріки, обсмажити в киплячому маслі. На тарілці посипати цукром.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 15:02
Повідомлення #23


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Кулешик з салом


500 г гороху
100 г вершкового масла
500 г білої булки
100 г моркви
50 г петрушки
100 г сала
сіль

Горох перебрати, промити, замочити в холодній воді і відварити, добавивши вершкове масло і черству натерту булку. Моркву з петрушкою відварити, добавити до гороху і все перетерти через сито. Кулешик заправити піджареним салом.

Подавати зі сметаною і потапцями.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 15:09
Повідомлення #24


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Борщ пісний з рибою


1 кг карасиків
150 г фасолі
100 г цибулі
100 г вершкового масла
50 г муки
500 г буряка
1 кг картоплі
100 г сушених грибів
100 г олії
сіль, перець, лавровий лист, оцет

Замочену напередодні фасолю відварити.
Гриби зварити, порізати, а відвар процідити.
Цибулю дрібно нарізати, спассерувати на маслі, заправити мукою. Буряк нарізати соломкою і потушкувати з оцтом.
В киплячий грибний відвар покласти нарізану картоплю, тушкований буряк, спасеровану цибулю, варені гриби, фасолю з відваром, сіль, перець, лавровий листок і варити до готовності.
Карасі обваляти в муці і підсмажити на олії. Потім покласти їх в готовий борщ і довести до кипіння.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 15:16
Повідомлення #25


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Холодник


500 г буряка
500 г картоплі
400 г огірків
3 варених яйця
зелена цибуля
зелень петрушки, кропу
сіль

Буряк очистити і зварити. Охолоджений відвар розбавити кип'яченою водою, покласти в нього варений нашинкований буряк, варену нашинковану картоплю, подрібнені свіжі огірки, зелену цибулю, варені яйця, зелень петрушки, кропу.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 20:08
Повідомлення #26


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Борщ з вушками (Галичина)


150 г сушених грибів
500 г буряків
100 г моркви
400 г бурякового квасу
50 г муки
100 г вершкового масла
сіль, перець

Вушки:
500 г муки
1 яйце
100 г цибулі
100 г вершкового масла
100 г сухарів
гриби з борщу
сіль, перець

Сушені гриби промити і відварити. Буряк, моркву почистити і теж відварити. Овочевий і грибний відвар з'єднати. Буряк нарізати соломкою і положити у відвар, заправити сіллю, перцем, буряковим квасом, добавити муку, спасеровану на вершковому маслі, і добре прокип'ятити борщ.
З муки, яйця і води замісити тісто, тоненько розкатати і нарізати квадратиками. На кожен квадратик покласти начинку: дрібно порізану цибулю, жарену на маслі, добавити подрібнені варені гриби, сухарі, сіль, перець і добре перемішати. З'єднати краї і зліпити вушка. Покласти в підсолену воду і варити, поки не вспливуть.
Готові вушка покласти на тарілку і залити гарячим борщем.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
уляночка
17 червня 2009 20:20
Повідомлення #27


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1389
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
А в нас таке роблять на Різдво!!! wink
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 20:27
Повідомлення #28


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
та в нас тоже, але я то найшла в старовинній кухні, та й думаю, перепишу сюди smile В давнину тоже борщі їли)))

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 21:08
Повідомлення #29


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Кав'яр

Кав'яр - це рибна ікра зі спеціями.
Особливо цінувався кав'яр із осетрових риб, але готували його і з інших риб: щуки, окуня, тощо. Ще у 18 ст. кав'яру робили так багато, що навіть селяни їли його у піст.


Кав'яр зі щуки:
Очистіть ікру від плівки, облийте окропом, процідіть і добре посоліть. Поставте в ледь теплу духовку і кілька годин тримайте помішуючи. Але пильнуйте, щоб ікра не розварилася. Потім заправте олією, спеціями і поставте в холодне місце, як інші соління.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 червня 2009 21:33
Повідомлення #30


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6324
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14565
Книдлі


Сиру почищену картоплю натерти на дрібній терці, сік злити (його використовують для приготування крохмалю), а масу перемішати з борошном, посолити і замісити круте тісто, як для вареників. Сформувати кульки, зафарширувавши кожну однією сливою. Варити книдлі в підсоленій воді. При подачі на стіл полити вершковим маслом. Кількість картоплі і борошна довільна, але тісто не повинно бути дуже затянуте.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 квітня 2018 21:22

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ (5 квітня 2018 01:10)
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka (3 квітня 2018 22:20)
Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати
  Пише ОЛЕСЯ (29 березня 2018 06:34)
Східниця
  Пише Чуня (23 березня 2018 17:45)
Равлики з шоколадом
  Пише Irinka (8 березня 2018 10:56)
Дитячі молитви
  Пише ОЛЕСЯ (3 березня 2018 02:50)
Гумор та сатира українською
  Пише ОЛЕСЯ (2 березня 2018 04:24)
Дієта для гімнасток та балерин
  Пише ОЛЕСЯ (1 березня 2018 02:40)
Дієта Дюкана
  Пише ОЛЕСЯ (21 лютого 2018 17:41)
Вірші про українську мову та Україну
  Пише ОЛЕСЯ (21 лютого 2018 07:37)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 47
Гостей: 38
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100