Розтерти 5 жовтків з сіллю, добавити 4 ст. муки, піну з 5 білків і сметани, стільки, щоб тісто було дуже м'яким. Розділити на невеличкі шаріки, обсмажити в киплячому маслі. На тарілці посипати цукром.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
500 г гороху 100 г вершкового масла 500 г білої булки 100 г моркви 50 г петрушки 100 г сала сіль
Горох перебрати, промити, замочити в холодній воді і відварити, добавивши вершкове масло і черству натерту булку. Моркву з петрушкою відварити, добавити до гороху і все перетерти через сито. Кулешик заправити піджареним салом.
Подавати зі сметаною і потапцями.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
1 кг карасиків 150 г фасолі 100 г цибулі 100 г вершкового масла 50 г муки 500 г буряка 1 кг картоплі 100 г сушених грибів 100 г олії сіль, перець, лавровий лист, оцет
Замочену напередодні фасолю відварити. Гриби зварити, порізати, а відвар процідити. Цибулю дрібно нарізати, спассерувати на маслі, заправити мукою. Буряк нарізати соломкою і потушкувати з оцтом. В киплячий грибний відвар покласти нарізану картоплю, тушкований буряк, спасеровану цибулю, варені гриби, фасолю з відваром, сіль, перець, лавровий листок і варити до готовності. Карасі обваляти в муці і підсмажити на олії. Потім покласти їх в готовий борщ і довести до кипіння.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
150 г сушених грибів 500 г буряків 100 г моркви 400 г бурякового квасу 50 г муки 100 г вершкового масла сіль, перець
Вушки: 500 г муки 1 яйце 100 г цибулі 100 г вершкового масла 100 г сухарів гриби з борщу сіль, перець
Сушені гриби промити і відварити. Буряк, моркву почистити і теж відварити. Овочевий і грибний відвар з'єднати. Буряк нарізати соломкою і положити у відвар, заправити сіллю, перцем, буряковим квасом, добавити муку, спасеровану на вершковому маслі, і добре прокип'ятити борщ. З муки, яйця і води замісити тісто, тоненько розкатати і нарізати квадратиками. На кожен квадратик покласти начинку: дрібно порізану цибулю, жарену на маслі, добавити подрібнені варені гриби, сухарі, сіль, перець і добре перемішати. З'єднати краї і зліпити вушка. Покласти в підсолену воду і варити, поки не вспливуть. Готові вушка покласти на тарілку і залити гарячим борщем.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Кав'яр - це рибна ікра зі спеціями. Особливо цінувався кав'яр із осетрових риб, але готували його і з інших риб: щуки, окуня, тощо. Ще у 18 ст. кав'яру робили так багато, що навіть селяни їли його у піст.
Кав'яр зі щуки: Очистіть ікру від плівки, облийте окропом, процідіть і добре посоліть. Поставте в ледь теплу духовку і кілька годин тримайте помішуючи. Але пильнуйте, щоб ікра не розварилася. Потім заправте олією, спеціями і поставте в холодне місце, як інші соління.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Сиру почищену картоплю натерти на дрібній терці, сік злити (його використовують для приготування крохмалю), а масу перемішати з борошном, посолити і замісити круте тісто, як для вареників. Сформувати кульки, зафарширувавши кожну однією сливою. Варити книдлі в підсоленій воді. При подачі на стіл полити вершковим маслом. Кількість картоплі і борошна довільна, але тісто не повинно бути дуже затянуте.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт