500 г свинячої грудинки, 1,5 ст. ложки свинячого топленого сала 500-750 г буряка 4-5 цибулин, 1 стакан бурякового квасу , 1 ст. ложка муки, 1 ст. ложка зелені петрушки.
Свинячу грудинку нарізавати дрібними шматочками, обваляти в муці, обсмажити в салі з цибулею, закласти в каструлю, перемішати з нарізаним шматочками буряком, залити квасом, посолити і тушити до готовності.
Для начинки: 500 г свинячої грудинки або м'яса з голови свині, 200 г свинячого фаршу з м'яса, зрізаного з кісток, 2 яйця, 3 цибулини, 1 голівка часнику, 10 зерен чорного перцю, 0,5 ч. ложки майорану.
Свинячий шлунок кілька разів промити в холодній і гарячій воді. З жирної свинячої грудинки видалити кістки, нарізавати її дрібними кубиками, додати свинячий фарш, цибулю, яйця, прянощі, перемішати і начинити підготовлений свинячий шлунок, зашити його і запекти в духовці до готовності.
Колись збирала українські рецепти,тай тепер понаходила в зошиті(деякі з нету ,деякі з книг)...А так десь в мене ще книжки всякі були по укр.кухні...лінуюся знайти
350 г свяинячої грудинки 1 цибулина 1 невеликий буряк 1 ст. л. борошна 1 ст. л. смальцю 0,5 л бурякового квасу
Свинячу грудинку підсмажити з подрібненою цибулею, борошном і натертим на грубій терці буряком на сковороді. Після цього вже охололу грудинку дрібно нарізати, покласти разом із цибулею і буряком у каструлю, залити буряковим квасом, посолити, варити до готовності.
Буряковий квас: 12 л води і 5 невеликих буряків. Буряки помити, очистити і нарізати кружальцями (не всі, а тільки 2-3 шт.), покласти в емальваний посуд уперемішку з цілими буряками, залити холодною водою і тримати 2 тижні при температурі +2 - +4 градуси.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Конца не видно переменам: Свиная голова под хреном, Кулеш, лемешка и лапша. Тому - индюка с подливой лаком, Другому - корж медовый с маком; И путря тоже хороша... Похлебка и уха для бедных В пяти котлах кипели медных, С борщом дымилось целых шесть; Варились в четырех галушки, Бараны жарились, индюшка, А кур, гусей - не перечесть... Сивухи ведра, дежки браги Уже стояли на виду. Тут ложки роздали ватаге И в миски налили еду.. . Вареники, оладьи, пышки На блюдах высились горой. Все наедались до одышки Пшеничных калачей с икрой. Там кушали паслен, клубнику, Чеснок, рогоз, терн, ежевику, Крутые яйца с сыровцом; Была похлебка с потрохами, К борщу - грудинка с бураками, Затем с подливой каплуны, На перемену лещевина, За нею - с чесноком свинина, Кисель, что кушают паны.
И. П. Котляревський
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт