Цитата: Larisa
ГУСЛЯНКА
1 л молока, 1 ст. ложка сметани
Молоко закип'ятити, трохи охолодити (приблизно до 40-35ос і в ще тепле додати сметану. Добре розмішати і поставити в холодне місце.
Дякую за рецепт. Смак неперевершений.
А ще знайшла такий рецепт. Ті ж самі пропорції. Поки в закладках.
Отже, молоко необхідно закип’ятити, а потім охолодити його до 35-40 градусів.
Стінки посуду (ідеально чистого; глиняного або скляного, в жодному разі не металевого! вимастити сметаною й налити ще тепле молоко, але не перемішувати.
Вкутати банку або глечик рушником, не накриваючи кришкою, і поставити на 12 годин в тепле місце. Потім перенести на кілька годин на холод.