Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Давайте посмакуємо, Мої маленькі кулінарні досягнення
Олесічка
26 квітня 2010 23:32
Повідомлення #21


Молода господинька
  • 34

Репутація: 171
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 222
Реєстрація: 19.03.2010

ICQ:--

Бали: 185
Є ще до чого прагнути smile , але дякую за відгуки smile

Цитата: Оля-ля
Олесічка! Торт шикарний! А як перемазуєш коржі - то вони не ламаються(або коли притискаєш)?


Може бути таке, що корж зламається, але нічого страшного в цьому немає, коржі тонкі, а крем і яблука тримають їх докупи
Перейти на початок сторінки
Олесічка
27 квітня 2010 00:32
Повідомлення #22


Молода господинька
  • 34

Репутація: 171
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 222
Реєстрація: 19.03.2010

ICQ:--

Бали: 185
Одного разу я з співробітницею вирішили піти на обід у кафешку (нам захотілось солянки) tongue , ми знали, що біля нашої роботи є бістро, в якому швидко готують і буває мало людей. Поки ми робили замовлення нам в очі кинулась страва з назвою "бограч". Чули ми його вперше request , розпитувати, що це таке часу не було і вирішили, що неодмінно спробуємо цю страву (сама назва нас заінтригувала).
От і вибрались ми знову, але вже на "бограч" wink . Запропонували нам на вибір бограч з куркою, з шинкою, з грибами. Ми вибрали з куркою. І от нам принесли - це був глечик, який був, як щойно з печі. Всередині була порізана картопелька, кусочки морквочки, курочки, була підсмажена цибулька, полите все соусом (кетчуп або томатний соус і майонез), чуть-чуть часничку і зверху затерте сиром. І все аж шкварчало. Одним словом - відвели ми душу по повній програмі wink . З часом ми попробували всі 3 варіанти.

А цього тижня я вирішила зробити бограч по-домашньому.

Бограч по-домашньому


Відварила картоплю в мундирах і моркву. Пожарила цибульку і грибочки (у мене були шампіньйони). Взяла кусочок ковбаски і половинку помідора. Картоплю, моркву, ковбаску і помідор порізала на кусочки (можна кубиками, можна соломкою, як кому до вподоби). Зробила соус з соусу папрік, часникового соусу і майонезу і порізаною дрібненько цибулькою. Так як глечиків у мене не було, я взяла скляну, вогневитривалу посудину і слоями виклала усі інгредієнти, перемащуючи соусом. Ліпше робити по декілька слоїв з кожного продукту. І поставила в мікрохвильовку на максимальну потужність на 15-20 хвилин (можна і в духовку). Накладаємо на тарілку, посимаємо сиром і зеленню. Смачного!!! winked



Ця страва вигідна тим, що її можна зробити з будь-яких інгредієнтів, які є під рукою, зручно і легко.


Перейти на початок сторінки
Олесічка
27 квітня 2010 00:41
Повідомлення #23


Молода господинька
  • 34

Репутація: 171
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 222
Реєстрація: 19.03.2010

ICQ:--

Бали: 185
Оскільки ми були любопитні, то вирішили знайти, що це за така страва і звідки вона походить. В бістро вона була адаптована під звичну для нас їжу, а ось що ми знайшли на одному з сайтів:

Мадярський гуляш - бограч гуяш

http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?s=a1c88120d89d50bca87b76cbc2222b02&sho
wtopic=287&view=findpost&p=1031


На території України приготування цієї страви широко розповсюджене на Закарпатті.

Я не пробувала готувати, але можливо хтось спробує.

Повідомлення відредагував Натонька - 27 квітня 2010 21:27
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
27 квітня 2010 09:22
Повідомлення #24


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Олесічка, вітаю із відкриттям власної теми!! Хай на твоїй сторінці буде завжди багато смачних рецептів і вдячних гостей!!!
Смачний початок у тебе вийшов (можна на ти?)
Зацікавив яблучний тортик - люблю таке тісто щоб аж прозоре було (правда лінюсь його готувати), і трояндочки симпатичні.
А бограч напевне придумали для дуже зайнятих ділових жінок - і смачно , і швидко, і вигляд апетитний має))))))))
Перейти на початок сторінки
Славочка
27 квітня 2010 09:46
Повідомлення #25


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Олесічка, дуже гарний слойоний тортик.Печу подібний, спробую ще за цим рецептом. Ще хочу попросити розмістити цей рецептик у розділі
вироби з листкового тіста
дуже апетитна слойка!
Бограч -смачна страва. Найсмачніша, певно в казані на відкритому вогні. tongue
Перейти на початок сторінки
Іванка
27 квітня 2010 17:19
Повідомлення #26


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Торт дуже гарний ,квіти такі ніжні і акуратні love гості напевно були взахваті Рецепт переписала ,може десь спечу smile
Перейти на початок сторінки
Маруся
28 квітня 2010 23:44
Повідомлення #27


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Олесю, вітаю з відкриттям темки. Дуже мене зацікавив бограч.


Повідомлення відредагував Маруся - 29 квітня 2010 00:44
Перейти на початок сторінки
Олесічка
5 травня 2010 00:33
Повідомлення #28


Молода господинька
  • 34

Репутація: 171
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 222
Реєстрація: 19.03.2010

ICQ:--

Бали: 185


Перейти на початок сторінки
if221181pii
5 травня 2010 08:14
Повідомлення #29


Молода господинька
  • 34

Репутація: 107
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 191
Реєстрація: 17.01.2010

ICQ:--

Бали: 238
Торт слойоний дуже гарний і оригінально оформлений!!! Молодець!!!!
Перейти на початок сторінки
Олесічка
9 травня 2010 00:59
Повідомлення #30


Молода господинька
  • 34

Репутація: 171
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 222
Реєстрація: 19.03.2010

ICQ:--

Бали: 185
Сьогодні я спекла мій улюблений пляцок з румбамбару (ревінь). Для нього я робила топлене тісто, з якого можна пекти пляцки з різними начинками. Отже,

Пляцок з румбамбару з топленого тіста


Інгредієнти:


4 скл. муки (250-грамові)
400 гр маргарини
0,5 пачки дріжджів
100 гр молока
4 яйця
200 гр цукру
румбамбар (почистити від шкірки, покраяти на кусочки і засипати цукром, щоб пустив сік)

Дріжджі розвести в теплому молоці, додати чуть-чуть цукру і поставити, нехай підходить опара


Муку всипати в миску, потерти маргарин і посікти на дрібні крихти


Тоді додати опару, яйця і вимісити тісто. Тісто має бути легке


Беремо марлю і загортаємо в неї тісто


і опускаємо у баняк з літньою водою


Через хвилин 10-15 воно вспливе


Кладемо тісто на стіл посипаний мукою, додаємо цукор (я давала менше, ніж 200 гр, це хто як любить) і вимішуємо ще раз тісто, можна підсипати трохи муки, щоб не липло дуже до рук, але воно не має бути туге, а вільне.


Беремо бритванку, застеляємо пергаментом, помастити маргарином або олією і притрусити мукою. Викладаємо 2/3 тіста, я не розкачую, я руками розправляю на бляшці. Зверху викладаємо румбамбар без соку(можна брати більше румбамбару, в мене було 2 пучка, якраз ще одного бракувало winked )


Зверху накриваємо рештою тіста


Ставимо в духовку і печемо, поки не зарумяниться

Це вже розрізаний пляцок


А це Вам


Смачного!!!

Повідомлення відредагував Олесічка - 9 травня 2010 02:01
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 19 квітня 2024 13:56

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 18
Гостей: 15
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100