Підковки м'ясні
Цю страву нам малим готувала ще моя мама.Правда,у неї вона називалась крученики,але так як крученики є ще інакші,назву трохи змінила.
500 г м'ясного фаршу
цибулина
часник
сіль
перець
яйце
Вимішати фарш,як на пельмені.На дошку всипати борошна,з його допомогою формувати спочатку таку ковбаску,яку потім загнути в підковку
Смажити підковки на розігрітій олії з двох боків.
Перекласти в каструльку,залити грибним соусом,долити водою або грибним відваром,щоб накрило.Для соусу гриби порізати,підсмажити з цибулькою,додати сметани,протушити.Загустити соус борошном.Хто не вживає грибів,можна залити сметанним соусом.Так теж буде смачно.
Тушкувати на повільному вогні 15-20 хв з моменту закипіння.
На гарнір може бути що завгодно.Наприклад так:
або так:
Ця страва ще зручна тим,що підковки можна посмажити звечора,а протушити на наступний день.
Помітила,якщо до магазинної сметани додати трохи вершків,то вона не звурдиться.А ще знайома кухарка радила додати трохи води і дрібку солі,все ретельно вимішати.ВипробуваноСмачного!