Нещодавно я розповідала, якими галушками ми пригощалися в Диканці. На жаль, тамтешні фото не вийшли, але я сьогодні відтворила їх , і, як зазначили куми, вийшли не гірші (Маю на увазі галушки).
Галушки по-диканськи( Тісто я завжди готую "на око")
То ж
приблизно до 300 мл свіжого кисляку додала 100 мл гарячої води, щіпку солі, чайну ложку з верхом цукру, 20-25 г дріжджів, муку. Замісила м"яко, залишила, щоб добре підійшло.
Тим часом готую
начинку: підсмажила у вершковому маслі 2 порізаних цибулини, всипала туди змелене відварене м"ясо ( у мене свинина), добре перемішала, посолила, поперчила, залишила вистигати.
Готове тісто розділила на 2 частини. Кожну розкатала, зверху виклала начинку, тісто скрутила тугенько рулетом ( по принципу марципанів), край
добре защипати
дала ще хвилин10-15 підійти, порізала на пластини,
трішки руками підправила, надаючи округлої форми, приплюснула.
Готувала на пару ( хвилин 5).
Підливка може бути будь- яка ( шкварки, сметана і т . д). У мене - печериці, підсмажені у великій кількості масла.
Виходять пухкі
На столі не залишилось жодної