1. Велике прохання виставляти лише рецепти пляцків з фото. Ті, хто виставив рецепти без фото, просимо з часом це надолужити. Не кожна господиня, прочитавши рецепт, може уявити собі кінцевий результат. А фото пляцків на сайті просто вражають! 2. При написанні рецепту обов’язково вказувати точний об’єм або вагу і, коли це важливо, температуру складників: пачка маргарину – це і 180г, і 250г, і 400г, пачка киселю – 80г або 200г ; 1скл – 200мл, 240мл, 250мл – хто як звик і залежно якого походження рецепт. Тому прошу шанувати себе та інших. І щоб не було зайвих перепитувань. 3. Обов’язково вказувати розмір форми, в якій ви випікаєте: якщо це кругла форма – діаметр у см, квадратна або прямокутна – розміри сторін. 4. Бажано вказувати температуру духовки і час випічки. Це особливо важливо для молодих господинь !!! 5. Ваші враження та питання щодо пляцків просимо задавати в темі, у якій вони викладені . 6. Шалені емоції виражати плюсиками репутації. 7. Ті, хто має виставлені рецепти в цій темі, просимо іх переглянути і підправити при потребі 8. Не виставляти чужих рецептів, яких ви не пекли, але знайшли в своєму записнику. Рецепт, який складається лише з переліку продуктів - це просто список, а не пляцок !!!
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
5 жовтків, 1 скл. цукру,1 ст. л. масла 10 ст.л сметани 4 скл. борошна 20 гр амонію.Цукор розтерти з жовтками, розтопити масло і коли охолоне, змішати все.Додати борошо сметану амоній , все розмішати і поставити в холод на 2 години. Розділити тічто на 2 частини випікати в гарячій духовці до готовності.
Крем:
2 скл.молока 10 ст.л.какоа, 3 ст.л. муки,1 скл цукру. Заварити крем,охолодити додати 100 гр масла яке попередньо взбите міксером до крему і перемастити ним пляцок.
Тісто: 0,5 пачки маргарина 1 ст. цукру 6 жовтків 1 ст. сметани 1 п. ванільного цукру 1 ст. л. амоняка, розвести на молоці 3 ст. муки
Тісто поділити на 3 частини, в одну добавити 1 стакан меленого сирого маку. Випекти 3 коржі. Один з маком, два білих. Перекласти заварним кремом з кусочками желе.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
6 жовтків розтерти з 1 ст. цукру і 150 г маргарину. Додати 200 г сметани. Перемішати 2 ст. муки з 2 ч. л. амоняка і 3 ст. л. какао. Пекти 2 коржі. Третій корж: 6 білків збити з 1 ст. цукру + 1 ст. горіхів і 2 ч. л. крохмалю. Сушити 2 години при 170 градусах.
Крем:
300 г вершкового масла і банка згущеного молока.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
3 ст. л. меду 100 г вершкового масла 1 ч. л. соди (повна) Ставимо на вогонь і варимо до золотистого кольору. Додати 1 ст. цукру 3 яйця, розтерти добіла 3 ст. муки
Пекти 5 коржів.
Крем:
100 г вершкового масла розтерти з 700 г сметани і 1 ст. цукр. пудри.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
250 г маргарину 1 ст. цукру 4 яйця (жовтки) 1 ст. сметани мука 1 п. порошку до печива, 1 ч. л. амоняка.
Тісто не густе сильно.
Тісто викласти, очищені яблука розрізати на 4 частини і вмочити в пудру, какао, корицю. Засовувати в тісто. Зверху 3 білки + 1ст. цукру збити і по гарячому коржу, трохи недопеченому, полити білками і в духовку підсушити.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
3 яйця 3 ст. л. смальцю і 1 ст. цукру розтерти до пишної маси додати 6 ст. л. сметани 1 п. порошку до печива ваніль Замісити тісто, поділити на 6 частин.
Крем:
0,5 л сметани 2 ст. цукру збити.
Перекладати сметан. кремом, по крему давати макову начинку з горіхами.
Макова начинка:
250 г маку запарити в молоці Остудити. Додати 2 яйця 1 ст. цукру 3 ст. л. крохмала 100 г масла, ваніль, родзинки. Полити шоколадом, посипати горіхами.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
4 яйця, 1ст.цукру,100 гр маргарину,4 ст.л. гарячого молока, 40 гр. амонію сі 4 ст.л сметани. Яйця взбити з цукром додати муки стільки ,щоб можна було замісити тісто, дадаємо маграрин і все вимішуємо. 4ст.л. молока підігріти і погасити ним 40 гр амонію. Додаємо до тіста сметану і гашений амоній і добре все вимішати.Поставити на 1 годину в холод. Розкачати коржі і поколоти виделкою. Пекти до золотавого кольору. Якщо пекти в формі 35*28 має вийти 10 коржів, а якщо пекти круглої форми 24-26 см то 20 коржів і їх вистачає на 2 пляцка круглих.
Крем:
500 гр. домашньої сметани збити з 1 ст. цукру. Цим кремомо перемастити коржі. Зверху можна посипати кокосовою стружкою , тертим шоколадом або чимось іншим.
Я багато разів пекла цей пляцок на весілля родичів він виходить смачний.
В 0,5 ст молока розвести 1 ст.л. амонія.Взбити 2 яйця с 1 ст. цукру і додати 1 ст.л. смальця.Борошна додаємо стільки щоб по консистенції тісто було як тісто для пирогів.Розкачуємо тонко 7-8 коржів.Печем до готовності. Крем:
Заварний из 0,5 л молока, 1 ст. цукру и 3 ст.л. борошна варим до готовності. Коли охолоне додаємо 200гр. масла и взбиваємо.
Намащуємо кремом охолоджені коржі. Прикрашаємо за бажанням..