Сирник "Жираф" Тісто:
200 г масла
150 г цукру
1 яйце
2,5 ст. муки
2 ст.л. какао
1 ч.л. соди погасити оцтом
Сир:
200 г цукру
700 г сиру
1 ст. сметани
3 яйця
3 ст.л. крохмалю з чубком
ванільний цукор
Масло збити з цукром. Додати яйце, муку, соду, какао і замісити тісто.
Покласти на холод на 30 хв.
Сир перемолоти, дати цукор і ваніл. цукор, сметану, яйця і крохмаль. Добре вимішати.
Тісто поділити на меншу і більшу частину. Більшу викласти в змащену форму, розрівняти по дні форми і зробити бортики. Виложити на тісто сир. Меншу частину тіста порвати на кусочки і викласти зверху на сир. Випікати при 180С 1 год.
Рецепт взятий у Вікторії з ЖЖ.