Булочки з марципановою начинкоюТісто:
1 ст.л. дріждів сухих
300 мл кефіру чи молока
2 яйця більших
130 г масла
4 ст.л. цукру
дрібка солі
600-700 г муки
Марципанова начинка:
200 г очищ. мигдалю
140 г цукру
100 г води
З дріжджів, кефіру, солі, цукру і стакана муки зробити опару. Залишити на 30 хв в теплі. Потім дати яйця, масло, муку і замісити тісто. Залишити, нехай підросте 2 рази.
З тіста робити шарики, в серединку класти горошок марципановий, защепити краї. Виложити булочки у змащену форму, нехай підростуть. Пекти при 180С 20-25 хв.
Потім як булочки вистигнуть полити шоколадною глазуррю. Для цього розтопити 100 г шоколаду, 50 г масла, ложку сметани.
Рецепт взятий з кулінара.