Складані паляниці у … стилі Назва рецепту трохи незвична, тому що в залежності від начинки паляниця кардинально міняє свою національну приналежність: з м’ясним фаршем та спеціями вона буде китайська (від КикиС з кукінгу – їй також належить авторство способу складання цих паляниць)) , з цілої купи зелені, присмаженої на пательні з цибулькою – вірменська (від Nonsense з кукінгу), а у мене – з квасолею – українська і просто м’ясна .
Для тіста:Замісити еластичне тісто зі склянки гарячої води (я беру кип'яток - входить заварне тісто), 1/3 ч.л. солі і муки – скільки візьме (як на вареники). Накрити (або загорнути в харчову плівку) і залишити відпочити на 30 хвилин.
До води, як і попередньому рецепті, додала ложку смальцю - від цього тісто стає м'якшим і еластичнішим.
Начинка квасолева:Квасолю замочити в холодній воді на 4-5 год. або на ніч, відварити, додавши 1ч.л. цукру, охолодити, перемолоти на м’ясорубці і вимішати з цибулею, підсмаженою на олії – начинка не повинна бути густа.
Начинка м’ясна:Варене м'ясо (з бульйону), тоненько нарізане, пару зубчиків часнику, ½ - 1/3 перчику чілі, трошки зелені, ½ пори – дрібно нарізати. Вимішати, додати сіль і перець за смаком.
Для смаження – таймер або секундомір.
Оригінальність паляниць – у способі їх складання.
Тісто розділити на невеликі кульки і тоненько розтачати. Умовно розділити на 4 частини і на 3 з них викласти фарш.
Зробити надріз від центру до краю між порожньою частиною і частиною з начинкою і накрити порожньою частиною четвертинку з фаршем. Легенько зліпити краї і загорнути цю частину на сусідню.
Я зліпила край "косичкою" - як вареники - а потім ще її легенько розкатала скалкою - тісто еластичне і все скінчилося добре
.
Таким чином по колу скласти паляницю вчетверо. Добре зліпити краї.
Смажити можна на маслі або на сухій пательні, змастивши паляницю щедро маслом після смаження.
На розігріту пательню викласти паляницю, на великому вогні смажити 20 секунд, потім вогонь зменшити, накрити кришкою і готувати 2 хвилини з однієї сторони, а потім – ще 2 хвилини з другої сторони.
Признаюсь чесно, що я після закінченого часу ще перевертала паляниці і по-трошки досмажувала (вони дуже гарно набухали і округлювалися).
Викласти на тарілку, розрізати на частини і смакувати.