Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
25 жовтня 2011 23:56
Повідомлення #71


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цей рецепт від Поваренка с поварешкой я примітила давненько, але лишень сьогодні приготувала.
Це і швидкий сніданок, і смачний десерт, приготування якого займає небагато часу і під силу навіть дітям :smile:

Хлібний пудинг в мікрохвильовці



1скл молока + 1ст.л. цукру - підігріти на повній потужності 1 хв.
1/3 батону (у мене були сушені обрізки від пляцка) - зняти скоринку, розім'яти в мисці.
Збити 2 яйця з пакетиком ванільного цукру і корицею на кінчику ножа (можна й більше - хто як любить :smile: ).
Влити гаряче молоко в збиті яйця і залити сумішшю хліб, перемішати.
Відставити, щоб набухло, а за цей час почистити 3-4 яблука і порізати кубиками.
Змішати з хлібною масою (маса не повинна бути дуже густа!), викласти у формочки, змащені маслом - у мене вийшло 5 формочок для пудингів.

Накрити харчовою плівкою та поставити у мікрохвильовку на 10 хвилин і 60% потужності. Почекати ще 7-10 хвилин.
Зверху полити улюбленим джемом, викласти морозиво - кому як подобається - я, поки чекала, швиденько зварила ванільний пудинг і виклала зверху, посипавши крихтами шоколаду - було смачно!


* Думаю, що крім яблук можна використовувати також інші фрукти і ягоди, заморожені також підійдуть, лише час приготування прийдеться збільшити.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 26 жовтня 2011 00:38
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
26 жовтня 2011 00:28
Повідомлення #72


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
Ірка-Шкірка, твоя темка - то насолода!!! Стільки цікавих і неординарних страв!!!! А фото смаколиків - так і просяться скуштувати!!! :winked:

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
26 жовтня 2011 00:45
Повідомлення #73


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Вікусю, дякую!!!


Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 26 жовтня 2011 00:45
Перейти на початок сторінки
lana
26 жовтня 2011 11:26
Повідомлення #74


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Ірка-Шкірка, ти надзвичайно творча людина!!!!! за що б не взялася- все виходить якнайкраще!!!!
Перейти на початок сторінки
Оксана4209
26 жовтня 2011 14:51
Повідомлення #75


Молода господинька
  • 34

Репутація: 159
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 215
Реєстрація: 22.01.2011

ICQ:--

Бали: 712
Іруся!

Вітаю з відкриттям нової теми! Пахне все надзвичайно! Молодець!
Перейти на початок сторінки
Svitlana_SV
26 жовтня 2011 18:13
Повідомлення #76


Молода господинька
  • 34

Репутація: 58
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 159
Реєстрація: 22.06.2011

ICQ:--

Бали: 409
Ірка-Шкірка, у твоїй темці стільки цікавих рецептів і все в тебе так смачно виходить просто супер! Дякую тобі за твої витвори кулінарного мистецтва.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
28 жовтня 2011 02:20
Повідомлення #77


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Оксанко, Світланко, дуже вам дякую :love: !!!

Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
28 жовтня 2011 02:33
Повідомлення #78


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Вегетаріанське і
невегетаріанське буріто :smile:

(мексиканська кухня)




Сьогодні я повернулася до буріто – нам воно дуже засмакувало минулого разу, а тут ще й така нагода – нарешті натрапила на авокадо, яке мені сподобалося – а то вже не один раз, заїжджаючи в Метро, ходила в овочевий відділ, а там вони то зелені і твердючі, то гнилі-розлазяться, а тут деякі зелені поспіли… Дома помила його, розрізала навпіл, вибрала м’якоть ложечкою з гострими краями і приготувала гуакамоле: м’якоть авокадо, кінза, сік лайму, цибулька (бажано червона) і помідор (без шкірки, дрібно порізаний). Сіль на смак. Мені смакував до буріто ще й в прикуску…



Мякоть була трошки твердою, тому я її спочатку порізала ножем, а потім, щоб довго не мучитися, збила в блендері.

Тортильї (Tortillas)


Сьогодні я трошки інакше замішувала тісто – в миску влила склянку кип’ятку, додала 1/2ч.л. солі і 2 ст.л. смальцю. Розмішала і потрошки сипала муку – розмішувала ложкою, а коли тісто стало густе – руками. Тісто дуже м’яке, ніжне і гарно розминається в руках. Добре вимісила, загорнула в харчову плівку і залишила на 30хв. Потім розділила на невеликі кульки, розтачувала спочатку на силіконовому килимку, потім – між двома килимками(добре посипати і розтерти муку, щоб не прилипало) і відразу викладала на суху розігріту пательню. Коли викладала на тарілку – накривала кришкою від мікрохвильовки – щоб відійшли і не пересохли.

Рис



Один з видів сьогоднішнього буріто – вегетаріанське, тому для начинки приготувала рис. Спочатку на пательні до ледь золотистого кольору підсмажила цибулю, потім додала промитий рис і на великому вогні, постійно помішуючи, довела рис і цибулю до прозорості. Потім залила водою, додала морожену мексиканську суміш і пару ложок томатного соусу з овочами (цибуля, перець, морква, селера) власного приготування. Час від часу помішуючи довела до готовності. Накрила кришкою і відставила на 20 хвилин. Потім виклала в миску, щоб охолов. Перед накладанням в буріто додала тертого твердого сиру і вимішала.

М'ясо



Почувши про буріто, діти сказали однозначно – з м’ясом!!!
М'ясо нарізала вузькими полосками і замаринувала: сіль, лимонний сік, лимонна цедра, часник, половинка невеликого перцю-чилі. Потім на великому вогні підсмажила до золотистої скоринки, зменшила вогонь і під кришкою довела до готовності.

Квасоля

Квасолю краще взяти насиченого темного кольору. Промити, залити водою на декілька годин (або й на ніч) – щоб набухла і зварити до готовності. Можна розім’яти в пюре.

Сальса – це соус, який мексиканці додають до зуп та інших страв. Для сальси змішала дрібно порізані помідори без шкірки, цибулю, болгарський перець. За бажанням можна додати чилі і зелень.

На млинець викладати шарами:

Для вегетаріанського буріто – рис з тертим сиром, квасолю, гуакамоле і сальсу.



Якщо щось не догледіли і пропустили (як я - квасолю в цьому буріто) - не страшно - цю частину начинки можна буде покласти прямо на тарілку :lol: .

Для м’ясного – рис з сиром, м'ясо, квасолю, сальсу (діти забракували соус з авокадо, але потім перепросилися і потрошки додавали на готове буріто).



Скрути рулетом, краї загнути всередину.
Викласти форму для запікання і запікати при темп-і 200-220 10-15 хвилин. Я використала мікрохвильову піч комбі-режим: випічка 230 градусів і 40% потужності. Через 4 хвилини буріто було готове.



Нам засмакувало!

* Якщо готувати буріто для виїзду на природу, радила б всерединку накласти лише тверду начинку - рис, мясо, квасолю, підігріти на грилі (можна у фользі), а потім подавати з соусами на вибір.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 28 жовтня 2011 14:02
Перейти на початок сторінки
наТуся
28 жовтня 2011 09:10
Повідомлення #79


Файна господиня
  • 51

Репутація: 579
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 576
Реєстрація: 30.11.2010

ICQ:--

Бали: 1835
Іруся з тобою дуже смачно і цікаво мандрувати!!! Дякую.%CA%F3%EB%B3%ED%E0%F0%ED%E0+%EC%E0%ED%E4%F0%B3%E2%EA%E0+%E7+%B2%F0%EA%EE%FE-%D8%EA%B3%F0%EA%EE%FE

--------------------
Очі бояться, а руки стараються і роблять...
Перейти на початок сторінки
Soni
28 жовтня 2011 09:17
Повідомлення #80


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
Яка смакота, Іруся ну Ти й молодець, все щось нови придумаєш :winked:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 28 березня 2024 17:29

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 28
Гостей: 22
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100