Салат святковий з оселедцемТрадиційна шуба вже трошки надоїла - чи не трошки, а дуже,
тому я втішилася, коли знайшла цікавий варіант салату з оселедцем
та буряками - та й виглядає він справді красиво...
Рецепт знайшла на дуже смачному сайті
smacznapyza.blogspot.com Для приготування салату нам потрібно:• 6 шт. філе оселедця, маринованих в оцті (тобто 3 рибинки) - але в мене не мариновані, а звичайні, олійні - польський маринований оселедець, як на мене, занадто оцтований
• 2 невеликі картоплини
• 1/2 білої цибулі
• 2 - 3 столові ложки майонезу
• 3 столові ложки густого натурального йогурту
• 1 великий буряк
• 1,5 груші (замінила яблуком – груші зараз без смаку і запаху)
• 50 г журавлини (свіжої або замороженої)
• 1/2 синьої (кримської) цибулі
• 1 столову ложку оливкової олії
• близько 2 столових ложок цукру (можна дати і менше - але це залежить від оцтованості оселедцю, наскільки солодка груша та ваш власний смак)
• за смаком: сіль, мелений перець, трави
• 2 столові ложки свіжої петрушки 1. Буряк та картоплю зварити окремо до готовності, або запекти - на малі порції овочів я використовую мікрохвильовку - 2 бульбини печу 7,5 - 8 хвилин, 3 малі бурячки (на заміну одного великого) - 9 хвилин. Охолодити, почистити від шкірки.
2.
Для білої салатки: картоплю, білу цибулину, половинку груші (яблучка) нарізати невеличкими кубиками, оселедець - пасочками. Скласти в миску, додати майонез, йогурт, сіль-перець, спеції за смаком. Вимішати, скласти в закриту посудину, поставити в холодильник.
3.
Для червоної салатки готуємо соус: яблука, нарізані кубиками, журавлину, цукор викласти в каструльку, постійно помішуючи, на маленькому вогні довести до кипіння, відставити, коли соусу вивариться і зменшиться вдвічі в об'ємі. Охолодити. Буряки натерти на грубій терці, додати соус, синю цибулю, нарізану кубиками, олію, сіль, перець. Вимішати, скласти в закриту посудину.
4. Бажано настояти обидві салатки через ніч
(хоча би пару годин).
5. Салатки викладати на тарілку пасочками, чергуючи білу та червону
Звіти - тут.