Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
1 лютого 2013 01:07
Повідомлення #451


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Особливо ніжні курячі котлетки
і чикен-бургер (як варіант клаб-сендвічу) для голодного школяра :lol:


Рецепт котлеток побачила в передачі "Счастье есть" від 4 вересня з Єлєною Чекановою. Темою передачі було шкільне харчування і що можна приготувати дитині до школи на перекуску...



900 г курячого фаршу фаршу
сіль, перець - за смаком
60 г масла - охолодити, потерти на грубій терці
зелень (петрушка, кріп) - за бажанням
2 яєчні білки (жовтки додала до фаршу, у передачі з жовтка збили майонез :smile: )

Соус:
майонез
васабі або баночка нашого хрону

тостовий хліб
- на заміну спекла булочки для гамбургерів
1 помідор
1 огірок
салата
тостовий сир
ще додала цибулю кільцями
- за бажанням дітей (котрі голодні школярі :lol: )

Для приготування курячої котлети фарш вимішати акуратно з тертим маслом (бажано, щоб фарш також був з холодильника), спеціями, за бажанням додати подрібнену зелень.



Формувати невеликі пласкі котлетки, зверху змащувати білком - білок вилила у мисочку і пальцями змащувала котлети з усіх сторін - під час смаження білок утворює ніби захисну плівку і не дає волозі та маслу витекти з котлет. Смажити не більше 2 - 3 хвилин з кожної сторони.


Смажити на олії :p0714: .
Запах котлеток дуже ніжний, масляно-вершковий :t0242: .

Тим часом нарізати овочі, для соусу змішати майонез з васабі чи хроном, скласти бургер.




Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 2 лютого 2013 16:08
Перейти на початок сторінки
маргарита
1 лютого 2013 08:10
Повідомлення #452


Файна господиня
  • 51

Репутація: 246
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 349
Реєстрація: 28.10.2012

ICQ:--

Бали: 962
у кого тут так смачно пахне? Такі цікаві і смачні рецепти, дуже хочеться спробувати Цибуляники з маком !!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
1 лютого 2013 10:02
Повідомлення #453


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
маргарита, пробуй - думаю, що тобі сподобається :t0242: !
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
1 лютого 2013 10:20
Повідомлення #454


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Яйця Мімоза
(фаршировані креветками)


рецепт від Крістін Жакономі з "Рецептів господині" №1 спецвипуск "Європейська кухня" - там є ще багато цікавих рецептів, в тому числі рецепти Юрія Тогана - пам'ятаєте маково-горіховий торт Коко Шанель? - я дуже люблю цей рецепт



4 яйця
1 баночка креветок - я брала королівські морожені і варила їх
листя салату (для прикрашання, але ми з'їли з чикен бургерами :feel: :lol: )
зелень петрушки
майонез

1.Зварити яйця та креветки (постарайтесь їх не переварити - я кидаю їх в киплячу воду зі сіллю, духмяним перцем, лавровим листком , влітку додаю ще зелені гілки петрушки та кропу, довожу до кипіння і виключаю - через 5 хвилин відціджую). Охолодити, витягнути кишку, дрібно нарізати.
Яйця почистити, розрізати на половинки, вийняти жовтки в окрему миску.



2. Змішати майонез з креветками - я ще таки додала туди половинку жовтків.
3. Викласти на тарілку, зверху натерти жовтки, прикрасити зеленню



Майонез варила від Ірини


Повідомлення відредагував Натонька - 20 вересня 2013 14:23
Перейти на початок сторінки
Галиночка
1 лютого 2013 10:34
Повідомлення #455


Файна господиня
  • 51

Репутація: 719
Група: Кондитер
Повідомлень: 717
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 2470
Класний рецепт!!
Цитата: Ірка-Шкірка
на заміну спекла булочки для гамбургерів

А це у нас де? )))
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
1 лютого 2013 10:58
Повідомлення #456


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250


Вперше назву цього десерту я зустріла у книзі Джоанн Харріс "Шоколад" - памятаєте відомий фільм з Жюльєт Бінош, Джонні Деппом та Джуді Денч?
Потім, прогугливши простори Інтернету, з'ясувала, що зацікавленість цим рецептом зросла саме після виходу у світ цієї книги. А ось і історія шоколадного десерту...
Mendiants - це слово означає "жебрак" французькою мовою, і пов'язане з чернечими орденами, які виникли в Європі в 13 столітті та існували за рахунок благодійності чи милостині.
Мендіанти відносяться до одного з 13 різдвяних десертів, традиційних для Святої вечері у провінції Прованс, що символізують Ісуса Христа та 12 апостолів. Зазвичай, ці солодощі складаються з горіхів, сухофруктів, свіжих фруктів, та десертів з них.
В оригінальні мендіанти кладуть 4 шматочки горіхів та сухофруктів, що символізують 4 чернечі ордени:
францисканців (заснований 1209р.) - ряса сірого кольору - символ - родзинки
домініканців (заснований 1215р.) - ряса білого кольору - символ - мигдаль, розрізаний навпіл, розрізом догори
кармелітів (заснований 1206 - 1214 рр.) - ряса коричневого кольору - символ - грецький горіх чи ліщина
августинців (заснований 1244 - 1256 рр.) - ряса насиченого фіолетового кольору - символ - інжир чи сушена журавлина


Десерт готується швидко і дуже сподобається дітям - вони охоче допоможуть прикрасити шоколадні кружальця :smile:

Для приготування мендіантів потрібно:
200 г чорного шоколаду
горіхи - грецькі, мигдаль, ліщина
сухофрукти - родзинки, журавлина, інжир
за бажанням - інші сухофрукти - банани, курага, чорнослив

ми ще використали філютки - шоколадні драже в кольоровій цукровій глазурі

1. Горіхи та сухофрукти нарізати невеликими шматочками.



2. Шоколад розламати на шматочки на розтопити на водяній бані, вимішати.



3. На пергаментий папір (можна використати паперові формочки для кексів чи силіконовий килимок чайною ложкою викладати шоколад, надаючи форми кружальця. Це також можна зробити за допомогою кондитерського мішка - викласти в нього шоколад, опустити в гарячу воду, коли розтопиться - відрізати кінчик і намалювати кружальця.



4. Прикрасити горіхами та сухофруктами - на кожний шоколадний медальйончик покласти шматочок грецького горіха, половинку мигдалю, родзинку та сушену журавлину. Або прикрасити за власним бажанням.
4. Залишити до повного застигання.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 2 лютого 2013 16:05
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
1 лютого 2013 11:21
Повідомлення #457


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Ірусь, ти що знущаєшся із мене :am: ?? Я ж пишу, що я на дієті) :t1011: ) :m05002: ) Не можна скільки смакоти викладати за один раз :lol: :tongue: :request:
І все найсмачніше, і фотки такі апетитні :belay: :winked: .
Хана мені)) На вечір уже заплановані твої гамбургери і оці медальйони із сухофруктами :love: :recourse:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
1 лютого 2013 11:29
Повідомлення #458


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Галиночка
А це у нас де? )))


оце у нас тут.. :smile: , але вчора я просто замісила подвійну порцію тістя для цибуляників і з половини тіста спекла булочки для гамбургерів :smile:

Сашуню, виклала те. що готувала вчора-сьогодні :feel: :lol: - в хаті лазарет. всі дітиська хворі і постійно хочуть їсти :t0242: , от і вирішила трошки побалувати :love:
Бургери справді дуже смачні і ситні - більше 2 - 3 за раз не втиснути :lol: - це я про підростаюче покоління, мені одного вистачає... І Вікусі курячі котлетки будуть корисні :t0267: - дуже ніжні.
Ну а чоколядки - також просто, натурально і смачно :feel: ...
Хоч ти і на дієті, до 12 можна все, тому залиш собі на ранок ласий шматочок :t0271:

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 1 лютого 2013 12:59
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
1 лютого 2013 14:10
Повідомлення #459


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Я ж ото Вікусі ці котлетки і придивилась, вона, так як і мама, любить м"яско :laughing: , а Вадіму - гамбургери :amam: А я буду облизуватись :request:

Швидкого одужання твоїм малятам - хлопчикам і дівчаткам :belay:

Повідомлення відредагував Volo-shka - 1 лютого 2013 14:25
Перейти на початок сторінки
Канарейка
1 лютого 2013 15:37
Повідомлення #460


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Ірка-Шкірка
Les Quatres MendiantsМендіанти


Така цікава розповідь і такі смачні мендіанти :belay: :tongue:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




7 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 7)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 17:07

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 128
Гостей: 113
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100