Рецепт котлеток побачила в передачі "Счастье есть" від 4 вересня з Єлєною Чекановою. Темою передачі було шкільне харчування і що можна приготувати дитині до школи на перекуску...
900 г курячого фаршу фаршу сіль, перець - за смаком 60 г масла - охолодити, потерти на грубій терці зелень (петрушка, кріп) - за бажанням 2 яєчні білки (жовтки додала до фаршу, у передачі з жовтка збили майонез )
Соус: майонез васабі або баночка нашого хрону
тостовий хліб - на заміну спекла булочки для гамбургерів 1 помідор 1 огірок салата тостовий сир ще додала цибулю кільцями - за бажанням дітей (котрі голодні школярі )
Для приготування курячої котлети фарш вимішати акуратно з тертим маслом (бажано, щоб фарш також був з холодильника), спеціями, за бажанням додати подрібнену зелень.
Формувати невеликі пласкі котлетки, зверху змащувати білком - білок вилила у мисочку і пальцями змащувала котлети з усіх сторін - під час смаження білок утворює ніби захисну плівку і не дає волозі та маслу витекти з котлет. Смажити не більше 2 - 3 хвилин з кожної сторони.
Смажити на олії . Запах котлеток дуже ніжний, масляно-вершковий .
Тим часом нарізати овочі, для соусу змішати майонез з васабі чи хроном, скласти бургер.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 2 лютого 2013 16:08
рецепт від Крістін Жакономі з "Рецептів господині" №1 спецвипуск "Європейська кухня" - там є ще багато цікавих рецептів, в тому числі рецепти Юрія Тогана - пам'ятаєте маково-горіховий торт Коко Шанель? - я дуже люблю цей рецепт
4 яйця 1 баночка креветок - я брала королівські морожені і варила їх листя салату (для прикрашання, але ми з'їли з чикен бургерами ) зелень петрушки майонез
1.Зварити яйця та креветки (постарайтесь їх не переварити - я кидаю їх в киплячу воду зі сіллю, духмяним перцем, лавровим листком , влітку додаю ще зелені гілки петрушки та кропу, довожу до кипіння і виключаю - через 5 хвилин відціджую). Охолодити, витягнути кишку, дрібно нарізати. Яйця почистити, розрізати на половинки, вийняти жовтки в окрему миску.
2. Змішати майонез з креветками - я ще таки додала туди половинку жовтків. 3. Викласти на тарілку, зверху натерти жовтки, прикрасити зеленню
Вперше назву цього десерту я зустріла у книзі Джоанн Харріс "Шоколад" - памятаєте відомий фільм з Жюльєт Бінош, Джонні Деппом та Джуді Денч? Потім, прогугливши простори Інтернету, з'ясувала, що зацікавленість цим рецептом зросла саме після виходу у світ цієї книги. А ось і історія шоколадного десерту... Mendiants - це слово означає "жебрак" французькою мовою, і пов'язане з чернечими орденами, які виникли в Європі в 13 столітті та існували за рахунок благодійності чи милостині. Мендіанти відносяться до одного з 13 різдвяних десертів, традиційних для Святої вечері у провінції Прованс, що символізують Ісуса Христа та 12 апостолів. Зазвичай, ці солодощі складаються з горіхів, сухофруктів, свіжих фруктів, та десертів з них. В оригінальні мендіанти кладуть 4 шматочки горіхів та сухофруктів, що символізують 4 чернечі ордени: францисканців (заснований 1209р.) - ряса сірого кольору - символ - родзинки домініканців (заснований 1215р.) - ряса білого кольору - символ - мигдаль, розрізаний навпіл, розрізом догори кармелітів (заснований 1206 - 1214 рр.) - ряса коричневого кольору - символ - грецький горіх чи ліщина августинців (заснований 1244 - 1256 рр.) - ряса насиченого фіолетового кольору - символ - інжир чи сушена журавлина
Десерт готується швидко і дуже сподобається дітям - вони охоче допоможуть прикрасити шоколадні кружальця
Для приготування мендіантів потрібно: 200 г чорного шоколаду горіхи - грецькі, мигдаль, ліщина сухофрукти - родзинки, журавлина, інжир за бажанням - інші сухофрукти - банани, курага, чорнослив ми ще використали філютки - шоколадні драже в кольоровій цукровій глазурі
1. Горіхи та сухофрукти нарізати невеликими шматочками.
2. Шоколад розламати на шматочки на розтопити на водяній бані, вимішати.
3. На пергаментий папір (можна використати паперові формочки для кексів чи силіконовий килимок чайною ложкою викладати шоколад, надаючи форми кружальця. Це також можна зробити за допомогою кондитерського мішка - викласти в нього шоколад, опустити в гарячу воду, коли розтопиться - відрізати кінчик і намалювати кружальця.
4. Прикрасити горіхами та сухофруктами - на кожний шоколадний медальйончик покласти шматочок грецького горіха, половинку мигдалю, родзинку та сушену журавлину. Або прикрасити за власним бажанням. 4. Залишити до повного застигання.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 2 лютого 2013 16:05
Ірусь, ти що знущаєшся із мене ?? Я ж пишу, що я на дієті) ) ) Не можна скільки смакоти викладати за один раз І все найсмачніше, і фотки такі апетитні . Хана мені)) На вечір уже заплановані твої гамбургери і оці медальйони із сухофруктами
Сашуню, виклала те. що готувала вчора-сьогодні - в хаті лазарет. всі дітиська хворі і постійно хочуть їсти , от і вирішила трошки побалувати Бургери справді дуже смачні і ситні - більше 2 - 3 за раз не втиснути - це я про підростаюче покоління, мені одного вистачає... І Вікусі курячі котлетки будуть корисні - дуже ніжні. Ну а чоколядки - також просто, натурально і смачно ... Хоч ти і на дієті, до 12 можна все, тому залиш собі на ранок ласий шматочок
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 1 лютого 2013 12:59