Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
10 січня 2013 00:46
Повідомлення #431


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250


Корж: 12 яєць, 250 г цукру, 250 г мелених горіхів, 2 ст. л. мелених сухарів, 2 ст.л. борошна, 1 пак. розпушувача (я додаю, хоча в оригіналі рецепту нема), 1 пак. ванільного цукру, 2ст.л. меленої кави.

Крем: 600 г масла, 4 - 5 жовтків, 5 яєць, 1ст. л. розчинної кави, 350 мл цукру, 20мл коньяку (кавового лікеру), сік ½ лимону.


1. В мисці вимішати мелені горіхи, сухарі, муку, розпушувач, каву.
2. Білки збити, по ложці додавати цукор (ванільний також), збити в круту піну – як на безе. Продовжуючи збивати, додавати по одному жовтку. Акуратно вимішати з горіховою сумішшю, розділити в дві тортівниці.
3. Випікати при темп-рі 170 45 – 60 хвилин (залежить від духовки). Охолодити.
4. Охолоджені коржі можна розрізати навпіл. Потім коржі по мірі складання торта пропитувати лікером (можна заварити міцну каву з цукром та лимонним соком).
5. Для крему на водяній бані до запустіння збивати жовтки та яйця з цукром. Охолодити. Збити масло в пишну масу, по ложці додавати яєчну масу, в кінці додати коньяк (в ньому розчинити каву, або додати її на початку – до яєць з цукром) та лимонний сік.

Рецепт торту Дарії Цвек, рецепт крему – від бабусі (перейшов у спадок разом зі старим маминим записником). З білків, що залишилися від крему, пікся ще безовий горіховий прошарок – просто цього разу я його замінила на шоколадні кульки.
Шоколадні кульки: з обрізків шоколадного коржу, вареного згущеного молока, мелених горіхів та кавового лікеру замішати густу масу, набирати чайною ложкою та долонями формувати кульки. Розкласти на коржі, змащеному кремом. Другий корж перед накриванням також густо змастити кремом, перевернути і викласти на кульки.

Прикрасити за бажанням - на Різдво нашвидкуруч розписала шоколадом



Для горіхово-макового коржу треба взяти навпіл горіхів та меленого маку.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 січня 2013 17:51
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 січня 2013 00:54
Повідомлення #432


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Darka
Які пампушки........На святу вечерю не зробила пампушків,зроблю на днях бо так їх люблю(сама і з їм).А рожу перетерту маю, з дому передали(з України) то тільки для запаху добавляю в повідло :love: .Дякую Ірцю за рецепт.


Куштуй на здоров'я!!!
У мене є дуже гарний (також улюблений), але трудомісткий рецепт Галини Вівтар (також з газети), а цей дуже простий і не менш смачний...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
20 січня 2013 12:48
Повідомлення #433


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Пляцок медово-горіховий
зі сметанковим кремом та чорносливом

(Класичний бабусіний рецепт із записничка з деякими змінами)


Цей пляцок традиційно печемо на Різдво.



Тісто:

180 г цукру
200 г меду
– використовую штучний
100 г дрібно мелених горіхів (якщо дати 200г горіхів – смак буде більш насиченим горіховим) + мелені горіхи для обсипки
50 г масла – розтопити
500 г муки
3 яйця
1 ст.л. соди, погашеної оцтом
(тепер заміняю 2 пак. порошку до печива)

1. Муку просіяти, додати соду з оцтом (порошок до печива), горіхи, обережно вимішати.
2. Яйця збити з медом та цукром в пухку масу, додати масло, вимішати.
3. Обережно вмішати суху суміш.
4. Розділити на 3 частини ( для форми 30х40см – я пекла у форсі 25х35 см, тому розділила тісто на 4 частини), випікати при темп-і 170° до світло-коричневого кольору на пергаментному папері.
Тісто липке, тому при розтачуванні добре підсипати мукою.

Крем: 1 (класичний):
½ л сметани
150г цукру-пудри
Цедра і сік 1 лимону


Все добре збити.

Крем 2 (мій варіант):

1 л сепараторної сметани
300 мл 30% вершків
400 г чорносливу (без кісточок)
300 – 350 г цукру
1 лимон
– натерти цедру, витиснути сік

1. Чорнослив промити, залити водою, варити на маленькому вогні 5 хвилин, залишити, щоб охолов.
2. Сметану, вершки, цукор, збити, відкласти ½ л в окрему миску, додати цедру і сік лимона, збити до однорідної маси.
3. Чорнослив та відкладену сметану з вершками викласти в блендер, збити в однорідну масу.

Коржі почергово змащувати кремом з чорносливу, потім сметанково-вершковим кремом.
Залишити на 2 – 3 години в прохолодному місці, потім поставити в холодильник.
Настоювати 24 – 36 годин. Охолоджені коржі тверді і ламкі, від крему стають дуже ніжними і просто тають на язику.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 22 січня 2013 23:24
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
20 січня 2013 14:35
Повідомлення #434


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163


Іринко!!!
Давненько я не була на Твоїй кухоньці ,сьогодні зайшла на каву :m05100: ,-беру собі ось цей смачненький шматочок медового тортика..))) :tongue:
Пухкенький такий,уявляю,як він тане в роті!


Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 20 січня 2013 14:36
Перейти на початок сторінки
vika
20 січня 2013 17:34
Повідомлення #435


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Іра, дуже апетитне печиво! Особливо мені подобається горіховий.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 січня 2013 22:23
Повідомлення #436


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Майя Шутенко
Давненько я не була на Твоїй кухоньці ,сьогодні зайшла на каву :m05100: ,-беру собі ось цей смачненький шматочок медового тортика..))) :tongue:

Смачного :t0267: !!! Заходь ще :love: !!!

Цитата: vika
Іра, дуже апетитне печиво! Особливо мені подобається горіховий.

Дякую, Віко!
А сподобався торт чи пляцок горіховий :smile: ???
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 січня 2013 22:39
Повідомлення #437


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Недавно почала бавитися з різними видами борошна, ото і натрапила на рисову муку - вибрала, щоб на дотик була подібна до пшеничної, бо було їх декілька видів однієї фірми...


А потім почала вичитувати рецепти з тою мукою - першим експериментом були вушка до борщу на другий Святвечір по спецзамовленню, потім млинці, з яких прийшлося пекти мафіни (тісто загусло на очах) - як потім вичитала, рисової муки треба брати в 4 рази менше, ніж пшеничної. Сподобався смак страв, але рецепт риби по-китайськи полонив серце (шлунку :lol: ) і дітей. і моє...


1 кг рибного філе - помити, просушити, порізати порційними шматочками

Маринад:
1 велика цибулина або 2 середні
4 зубчики часнику
3ст.л. соєвого соусу
3 ст.л. горілки
щипка суміші перців + коріандр - 2г
(коріандр на перший раз не давала - діти його не дуже люблять)

приблизно 200г рисової муки
сіль - додала до муки 1/2 ч.л.
олія


1. Приготувати маринад: усі складники викласти в блендер, збити до однорідної маси



2. Шматочки риби мокати в маринад і викладати в миску - я просто налила на дно миски трошки маринаду, потім шарами виклада рибу і заливала її маринадом.



3. Закрити миску кришкою, потрусити легенько. Відставити на 20 - 60 хвилин, щоб замаринувалося.
4. Розігріти олію. Шматочки риби струшувати від маринаду (рідкого - шматочки цибульки та часнику нехай залишаються - у цьому весь цимес), з двох сторін обмокати в рисову муку, смажити на середньому вогні.



Спочатку нагадує запах дерунів, але потім додається ще й запах риби - дуже смачно - ми їли без гарніру і мовчки :lol: ...

Рецепт знайшла на сайті http://nyam.ru - там брали тріску, а у нас в хід пішла тілапія та морський окунь.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 23 січня 2013 00:29
Перейти на початок сторінки
Natalyi
22 січня 2013 23:51
Повідомлення #438


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1399
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1721
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 4579
Ірка-Шкірка ,ну і смакоти тут (як завжди) !!! Пампушки і маківник-то зразу навіює Різдво ! А медово-горіховий - то смакота !!! Колись схожий мама пекла (десь і рецепт в мене є), особливо любила ,коли свіжу полуницю в крем клали !

Повідомлення відредагував Natalyi - 22 січня 2013 23:51
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 січня 2013 23:58
Повідомлення #439


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Natalyi
Колись схожий мама пекла (десь і рецепт в мене є), особливо любила ,коли свіжу полуницю в крем клали !


Ух-ти!!! З полуницею - це цікаво - треба відкласти на літо (і не забути :smile: ) - у нас або просто сметанковий був, або з чорносливом.
Перейти на початок сторінки
Яілатан
23 січня 2013 18:44
Повідомлення #440


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1213
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1173
Реєстрація: 23.11.2011

ICQ:--

Бали: 3848
Іринко, я з подякую за маківник. Дуже смачний. Колись мама моя пекла постійно, але рецепт втратився, то тепер маю і тішуся)))
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 квітня 2024 11:28

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 35
Гостей: 26
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100