Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
idianka
23 листопада 2012 14:13
Повідомлення #421


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Ірка-Шкірка,
рибку зразу класти в морозилку? Не лишати її десь промариновуватись?

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 листопада 2012 14:19
Повідомлення #422


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: idianka
рибку зразу класти в морозилку? Не лишати її десь промариновуватись?


так, відразу в морозильник - ніц не чекати :smile:
Перейти на початок сторінки
senia
23 листопада 2012 20:04
Повідомлення #423


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 7
Реєстрація: 2.01.2011

ICQ:--

Бали: 211
пробачте, трішкі подробніше, як хребет витягувати, що робити з головою?
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 листопада 2012 21:52
Повідомлення #424


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: senia
пробачте, трішкі подробніше, як хребет витягувати, що робити з головою?


Ой, вибач :feel: , зараз допишу - хвіст і голову відрізають і викидають, просто мені легше перше витягнути хребет - щоб риба трималася купи.




Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 23 листопада 2012 22:04
Перейти на початок сторінки
senia
23 листопада 2012 22:08
Повідомлення #425


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 7
Реєстрація: 2.01.2011

ICQ:--

Бали: 211
дякую, я ніколи так не витягувала хребет
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 листопада 2012 22:26
Повідомлення #426


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
senia,

В цьому рецепті скумбрії хребет витягається аналогічно...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
24 листопада 2012 16:49
Повідомлення #427


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Тарта
(грецька кухня)




Тарта - це грецький варіант пирога швидкого приготування – дуже смачний, ситний і, тепер, один з моїх улюблених. Історія пирога почалася в кінці липня, коли до мого швагра приїхала сестра з сім’єю з Греції і в мене було 2 дні майстер-класів грецької кухні.

Тісто: можна взяти готове листове 500 грамове або приготувати пісне тісто (як на вареники), накрити харчовою плівкою і залишити на 20 хвилин – відпочити. Потім розтачати і викласти у змащену жиром форму для випічки (розмір форми 25х35 см), зробити бортики висотою 4 – 5 см:



Начинка 1:
400 – 500г печериць (якщо нема свіжих - можна замінити консервованими соленими - не маринованими!)
1 велика або 2 середні цибулини
1 болгарський перець
2 ст.л. муки з гіркою
Олія або масло для смаження


1. Печериці почистити, протерти паперовою салфеткою, нарізати тоненькими пластинками.
2. Цибулю почистити, нарізати кубиками, болгарський перець – нарізати пасочками.
3. На маслі підсмажити печериці, потім додати цибулю, коли цибуля підсмажиться – додати перець, посолити, поперчити до смаку, посипати мукою, відставити, щоб охололо.



Начинка 2
4 яйця
500 мл вершків (30% жирності і більше)
150 г грюеру (жирного твердого сиру – можна замінити пармезаном або іншим, подібним) – натерти на терці
150 г сиру фета – порізати кубиками або розділити за допомогою чайної ложки
150 г російського чи королівського сиру – натерти на терці


1. В великій мисці збити яйця, додати щипку солі, додати вершки, збити до появи пухирців, додати три види сиру, акуратно вимішати ложкою.



Розігріти духовку до 220 градусів в режимі нижній нагрів.
Грибну начинку викласти у миску з яєчно-сирною начинкою, акуратно вимішати, викласти у форму на тісто, легенько розрівняти ложкою або силіконовою лопаткою. Поставити випікатися
Через 15 хвилин змінити режим на верхній-нижній нагрів, пекти до готовності (щоб сир зверху зарум’янився).

Подавати гарячим.

Гречанці Любі – велике дякую за терпіння в поясненні купи нюансів і міні-курсу грецької мови :smile: .

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 24 листопада 2012 16:51
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 січня 2013 00:35
Повідомлення #428


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Пампушки пісні різдвяні



(рецепт від матусі – знайшла колись в газеті і забрала у свій записник.
Автор рецепту – Любов Ганущак з Розвадова)


Тісто:
100 мл води
100 мл олії
100г цукру


Усе скласти в каструльку (можна в ½ л банку), довести до кипіння на плиті (банку – у мікрохвильовці), розкалатати, щоб цукор розчинився, долити кипяченої води до 0,5л рідини.
Додати 50 г дріжджів, ½ ч.л. солі, 2 яйця (можна попередньо збити вилкою, але я все разом викладаю до муки в чашу кухонного комбайну.
За бажанням додати 1 пакетик ванільного цукру, 1 ст. л. спирту (горілки) – щоб менше ввібрали жиру під час смаження та в кінці замішування – цедру 1 лимона.
Муки – скільки забере, щоб замісити м’яке тісто, що не прилипає до рук.
Залишити, щоб підросло.
Для начинки взяти рожу, перетерту з цукром (до неї можна додати мелених сухарів, щоб начинка не витікала під час смаження).
Залишити, щоб підросли, на 20 хвилин – але за цей час ви саме наліпите усі пампушки, як перші підростуть.
Смажити в розігрітій олії. Порада від мами - спочатку класти в олію заліпленою стороною доверху (тою, де ви збирали докупки краї) - вона важча, ніж протилежна, тому під час смаження вони самі потім перевертаються, коли готові.
Посипати охолоджені цукор-пудрою (якщо будете молоти самі, також можна вимішати з пакетиком ванільного цукру).

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 січня 2013 17:46
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 січня 2013 00:40
Повідомлення #429


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250


Тісто: 1 кг борошна, 250 г маргарину, 50 г дріжджів, 5 яєць, 1 склянка цукру, 0,5 склянки сметани, 0,75 склянки молока.
I Макова начинка: 1 кг маку, 200 г цукру, 100 г масла, З яйця, 0,5 склянки меду, 100 г родзинок, 100 г волоських горіхів, мигдалева есенція.
II Макова начинка: 0,5 кг маку, 200 г цукру, 100 г меду, 50 г масла, 3 яйця, 30 г родзинок, 30 г січеного мигдалю, мигдалева есенція.
ІІІ Макова начинка (моя): 1 банка польської макової маси (1кг), 2 скл. маку, 1 скл. різаних горіхів, 4 білки, ¾ скл. цукру.
Для змащування: 1 яйце.

До пересіяного борошна додаємо розведені у сметані дріжджі, молоко, сіль, збиті з цукром яйця і починаємо місити тісто. В кінці додаємо розтоплений і охолоджений маргарин. Добре замісивши тісто, кладемо його на ніч у холодне місце.
Макову начинку І готуємо так: мак запарюємо і залишаємо на 12 год., а потім переціджуємо через ситечко. Додаємо збиті з цукром жовтки, розтоплене і охолоджене масло, мед, піну з білків, дрібно посічені горіхи та родзинки.
Макову начинку ІІ готуємо так:
мак промиваємо, запарюємо кип'ятком, залишаємо на 12 годин, а потім переціджуємо через ситко та двічі перемелюємо через м'ясорубку з ситечком, яке має найменші отвори. В ринці розтоплюємо масло, додаємо мак і смажимо 10-15 хв (весь час помішуючи). Наприкінці додаємо цукор, мед, горіхи, родзинки, мигдаль. Коли маса охолоне, вимішуємо зі збитими білками.
Макову начинку ІІІ готуємо так:
сухий мак мелемо на кавомолці, додаємо цукор, заливаємо водою, щоб покрило на ½ см і доводимо до кипіння. Проварити, помішуючи, 2 – 3 хвилини і залишити на 5-6 годин (можна на ніч – щоб мак набух). Білки збити. У великій мисці акуратно вимішати готову макову начинку, варений мак, горіхи та збиті білки. Якщо рідке – додати мелених сухарів – у мене завжди начинка густа, тому сухарів не додаю.

Ділимо тісто і макову начинку на чотири частини. Кожну частину тіста розкачуємо валком на товщину приблизно 0,5- 1 см. Викладаємо на тісто рівномірно макову начинку, залишаючи вільними 2 см від краю, і скручуємо рулет. Краї тіста потрібно зліпити докупи. У форму кладемо швом донизу. Випікаємо маківники у вузьких довгих формах, вистелених промащеним папером на середньому вогні, протягом 30-40 хв, поки не зарум'яняться. Перед випіканням верх маківника змащуємо яйцем.


*До макової начинки можна додавати манну крупу або мелені сухарі, які вбирають вологу з маку.
**До тіста додаю ще пакетик ванільного цукру та цедру одного лимону - так мені більше подобається.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 січня 2013 17:36
Перейти на початок сторінки
Darka
10 січня 2013 00:45
Повідомлення #430


Файна господиня
  • 51

Репутація: 621
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 12.11.2012

ICQ:--

Бали: 712
Які пампушки........На святу вечерю не зробила пампушків,зроблю на днях бо так їх люблю(сама і з їм).А рожу перетерту маю, з дому передали(з України) то тільки для запаху добавляю в повідло :love: .Дякую Ірцю за рецепт.

--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




5 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 5)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:12

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 86
Гостей: 84
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100