Гарбуз екзотичний Мені так сподобалося варити гарбуз з цитрусовими, що тепер випробовую нові способи його приготування...2 кг чищеного гарбуза - нарізати кубиками (більшими або маленькими - як вам більше подобається)
1 банка консервованих ананасів шматочками - 700 - 800мл
300г цукру (коли настоїться - попробуйте на смак, може, вам захочеться ще солодшого гарбуза )
2 лимона - ошпарити окропом, нарізати кубиками
2-3 шт. інжиру (краще свіжого) - за бажанням
2 пак. ванільного цукру 1. У каструлю покласти гарбуз, ананаси разом з сиропом, лимон, інжир, посипати цукром. Акуратно перемішати дерев'яною ложкою, залишити на 4 години.
2. Простерилізувати банки і кришки.
3. Фруктову суміш довести на маленькому вогні до кипіння, легко помішуючи, проварити 7-10 хвилин.
4. Розкласти в банки. Стерилізувати 0.5 л банки - 10 хвилин, 1л банки - 15 хвилин. Закатати, перевернути до охолодження.
Із залишків приготувала смачний соус - додала 2 ст.л. крохмалю і проварила. Смакували з
оладками.