Сьогодні ми спробували ще одну нову страву індійської кухні - зупку каррі. Продукти наші - найзвичайніші, але спеції і спосіб приготування дають дуже оригінальний смак - дітям сподобалось, але на додаток замовили солянку
![:lol:](http://dreamfood.com.ua/engine/data/emoticons/lol.gif)
...
Зупка каррі
(індійська кухня)![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1318623668.jpg)
100г сушеного гороху
1,5 - 2 л води або овочевого бульйону
3-4 картоплини - почмстити, порізати кубиками
2-3 морквини - почистити, порізати маленькими кубиками або брусочками
1-2 цибулини - порізати маленькими кубиками
4-5 зубчиків часнику - подрібнити (краще ножем)
2-3 помідори - зняти шкірку, дрібно порізати
2-4ст.л. масла
1-2ст.л. порошку каррі
сіль
лимон
кінза або петрушка
1. Горох замочити на 6-8 годин, залити водою або бульйоном, варити приблизно одну годину. Якщо замість сухого гороху взяти горохові пластівці, то їх кидати в бульйон чи воду разом з картоплею та іншими овочами.
2. Картоплю, моркву, цибулю кинути в каструлю, варити приблизно 20-25 хвилин.
3. На пательні розігріти масло, легенько обсмажити часник, додати каррі, вимішати, додати помідори, посолити, доадти 1-2 ст.л. лимонного соку.
4. Помідори викласти у каструлю, перемішати, дати покипіти на маленькому вогні 2 хвилин.
5. Зупку ролити в тарілки, посипати подрібленою зеленню, додати в кожну тарілку плястерок лимону.
З книги "Індійська кухня" із серії "Кухні народів світу".