Тісто: (склянка – 250мл)
1 ¼ + (3/4 – 1 ¼) скл. муки
¾ скл. кукурудз. муки
1 пак. сухих дріжджів (або 25г свіжих)
1скл. теплої води
2ст.л. олії 1. В миску насипати 1 1/4скл. муки, дріжджі, додати воду та олію, збити на малих обертах 30 сек., потім збільшити оберти і збивати ще 3 хв.
2. Додати кукурудзяну муку, і, досипаючи пшеничну муку (3/4 – 1 1/4скл.), замісити м'яке тісто.
3. Розділити на дві частини, накрити рушником і залишити на 10 хвилин (можна й більше).
Начинка:
300 г телятини (можна замінити курячим чи індичим філе) – порізати полосками
1 цибулина – нарізати півкільцями
1ч.л. дрібно нарізаних перців халапеньйо (таких маленьких, які ростуть на підвіконні)
625г мексик. суміші овочів
60 г оливок (за бажанням) – нарізати кружальцями
250 – 300г вареної товченої квасолі (за бажанням), заправленої олією, сіллю та перцем
200г томатного соусу
2 – 3 скл. твердого тертого сиру
1ст. л. паприки
орегано
соєвий соус
лимонний сік1. М'ясо полити соєвим соусом, скропити лимонним соком, додати нарізаних перчиків – маринувати 30 хвилин.
2. На великому вогні розігріти оливкову олію, підсмажити м'ясо до золотистої скоринки, додати цибулю, підсмажити.
3. Додати мексиканську суміш овочів, залити водою, щоб ледве покривала начинку, додати сіль, столову ложку паприки і на максимальному вогні, помішуючи, протушкувати, щоб овочі та м'ясо зм'якли, а рідина випарувалась.
4. Додати томатний соус, орегано, вимішати, до смаку додати сіль, перець.
5. Відставити, щоб охололо.
Для сальси
2скл. салату, нарізаного пасочками
2скл. помідорів, очищених від насіння і нарізаних кубиками
2 середні авокадо – почистити, нарізати кубиками
200мл вершків – збити
1. Приготувати сальсу з салату, помідорів, авокадо, заправити лимонним соком і сіллю.
2. Вершки збити.
Піца1. Тісто викласти в круглу форму, зробити красивий крайчик.
2. На тісто викласти квасолеву начинку – якщо є – вона пом’якшить смак гострої м’ясної начинки.
3. На квасолеву начинку викласти м’ясну начинку,
4. Посипати сиром.
5. Запікати при темп-і 210 – 230 градусів до хрусткої скоринки.
6. При подачі на піцу викласти сальсу і збиті вершки.
Рецепт з книги
Easy everyday cooking.