Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
17 березня 2012 22:14
Повідомлення #251


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Вчора у мене гостювала сестричка. Вона чемно дотримується посту, тому для неї закалапуцькала грибні котлетки, які придумала нашвидкоруч (згадавши цибульнички Марічки). Вийшло дуже смачно, а скуштувавши наступного дня для порівняння гамбургер Фродо з м'ясною котлетою, сказала, що з грибною було смачніше :smile: .



5 - 6 печериць - почистити, порізати кубиками
1 велика цибулина - порізати маленькими кубиками
2 - 3 яйця
мука, 1/2 - 1 ч.л. розпушувача
сіль, мелений перець


1. Цибульку посипати сіллю, розім'яти пальцями, відставити на 15 - 20 хвилин, щоб зм'якла.
2. Поки стоїть цибулька - печериці вимішати з яйцями в мукою (або манкою) - поставити, щоб загусло.
3. Змішати цибулю з грибами, поперчити на свій смак.
4. Смажити на олії.

(на фото котлетки трошки фіолетового кольору - це у нас скінчилася біла цибуля... залишилася лише фіолетова :lol: )



Обговорюємо ось тут

Повідомлення відредагував Натонька - 10 квітня 2013 09:17
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
19 березня 2012 23:24
Повідомлення #252


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
На днях в мене залишилися 3 білки - думала, куди б це їх пристроїти, от і згадала про рецепт, який вже давненько бачила на liveinternet.ru...

Тістечка Мушлі



1. Спекти безе овальної форми.



2. Висушене безе вмокнути пласкою стороною в розігрітий чорний шоколад і знову викласти на пергамент, на якому вони пеклися - щоб шоколад застиг.
З цим у мене виникли невеличкі проблеми, бо після 8-го березня я шукала в рідному районі чорний шоколад і з'ясувалося, що все, що залишилося - це "Світоч", але він такий поганий (ніжно кажучи) для розігріву...
3. Дві безешки з'єднювати між собою кремом: в оригіналі це збиті вершки, але також можна використати інший крем - я збила масляний лимонний крем - щоб була кислинка.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 19 березня 2012 23:25
Перейти на початок сторінки
Іриска
Краще знати найкраще, ніж знати багато
21 березня 2012 13:56
Повідомлення #253


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1003
Група: Кондитер
Повідомлень: 821
Реєстрація: 31.08.2011

ICQ:--

Бали: 2083
Іринка, все таке смачнюще, що слинкою облизуюся. Щойно записала рецепт тортика з фініками на вихідні маю приготувати. Дякую, що така гарна господинька і ділишся з нами таким чудовими рецептами. :cd:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 березня 2012 14:16
Повідомлення #254


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Іриска,

Перейти на початок сторінки
Марія Митник
21 березня 2012 16:14
Повідомлення #255


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Кондитер
Повідомлень: 654
Реєстрація: 18.04.2010

ICQ:--

Бали: 2041
Ірка-Шкірка,Вітаю з новим кулінарним званням "Досвідчена господиня"!!!!!!!!!!!Бажаю здоров'я,творчого кулінарного натхнення.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 березня 2012 16:57
Повідомлення #256


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Марія Митник
Ірка-Шкірка,Вітаю з новим кулінарним званням "Досвідчена господиня"!!!!!!!!!!!Бажаю здоров'я,творчого кулінарного натхнення.


Дякую!!! А я й не помітила :lol: ... якби ти не привітала!

Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
28 березня 2012 12:10
Повідомлення #257


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
У нас на сайті є подібна випічка, але цей рецепт мені сподобався швидкістю приготування – не треба бавитися з маком…




Тісто:
125 г маргарину – розтопити, щоб був теплий і м’який
1 1/2 склянки борошна (250 г)
1/2 склянки цукру (125 г)
1 яйце
1 чайна ложка розпушувача

Начинка:
1/2 упаковки готової макової маси (400 - 450 г)
1 і 1/2 склянки цукру (375 г)
5 яєць
250 г масла - розтопити
600 г яблук – почистити і потерти на грубій терці. При потребі викласти на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
8 столових ложок манної крупи
2 чайні ложки розпушувача (8 г)
1 скл. горіхів - порізати грубо

Цукрова пудра або шоколад для прикраси

1. Підготувати всі продукти і включити духовку на 200 градусів – щоб нагрілася.
2. Форму для випічки (20х30см) змастити жиром, посипати мукою або просто викласти папером для випічки.
3. В миску викласти всі складники для тіста і збити міксером – маса виходить тягуча, подібна до медової.
4. Розтачати тісто і викласти у форму, зробити невеликі бортики – я просто розтягнула пальцями.



5. Наколоти вилкою і випікати хвилин 10 (можна і менше, хвилин 8 – бо починає присмажуватися).
6. За цей час приготувати маково-яблучну масу. Збити яйця з цукром до пишної пухкої маси ніжно-жовтого кольору.
7. До яєчної маси додати яблука, манку, макову масу, розпушувач, акуратно вимішати.
8. Під кінець влити розтоплене масло, вимішати і вилити на тісто.
P.S. Тут у мене трапився конфуз – по рецепту випікалося у тортівниці 24см діаметром, я взяла 26см, але, з’ясувалося, що маси по вінця і ще ціла купа – одним словом, під руку попалася ще скляна каструлька на 1,5л, швиденько змастила її масою для змащування форм і відправила пектися все разом. Менший тортик не встиг повністю охолонути – з’їли…
9. Випікати при темп-і 180 45-60 хвилин (до готовності).



10. Коли охолоне – полити розтопленим шоколадом, шоколадною помадкою або просто посипати цукор-пудрою – на смак тортик ніжно-солодкий, з легенькою кислинкою і дуже смачний!!!



Рецепт побачила на сайті mojeciasto.pl

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 28 березня 2012 23:09
Перейти на початок сторінки
Канарейка
28 березня 2012 12:24
Повідомлення #258


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Ірка-Шкірка,
Цікавий рецептик, хотілися, би ще побачити розріз :no:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
28 березня 2012 12:26
Повідомлення #259


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Канарейка
Цікавий рецептик, хотілися, би ще побачити розріз :no:


буде обовязково, але перед тим дві смішинки від сина:
1. Мак, цукор, цукати... - на смак, як кутя, фуу, не люблю... (трошки не доїв шматок :lol: ).
2. Рецепт польський, пече українка, а чому назва - Японець? А японці в курсі?
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
28 березня 2012 12:52
Повідомлення #260


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
Цитата: Ірка-Шкірка
Рецепт польський, пече українка, а чому назва - Японець? А японці в курсі?

:lol: Кулінарна загадка))))))

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 16:58

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 118
Гостей: 103
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100