Вчора у мене гостювала сестричка. Вона чемно дотримується посту, тому для неї закалапуцькала грибні котлетки, які придумала нашвидкоруч (згадавши цибульнички Марічки). Вийшло дуже смачно, а скуштувавши наступного дня для порівняння гамбургер Фродо з м'ясною котлетою, сказала, що з грибною було смачніше .
1. Цибульку посипати сіллю, розім'яти пальцями, відставити на 15 - 20 хвилин, щоб зм'якла. 2. Поки стоїть цибулька - печериці вимішати з яйцями в мукою (або манкою) - поставити, щоб загусло. 3. Змішати цибулю з грибами, поперчити на свій смак. 4. Смажити на олії.
(на фото котлетки трошки фіолетового кольору - це у нас скінчилася біла цибуля... залишилася лише фіолетова )
На днях в мене залишилися 3 білки - думала, куди б це їх пристроїти, от і згадала про рецепт, який вже давненько бачила на liveinternet.ru...
Тістечка Мушлі
1. Спекти безе овальної форми.
2. Висушене безе вмокнути пласкою стороною в розігрітий чорний шоколад і знову викласти на пергамент, на якому вони пеклися - щоб шоколад застиг. З цим у мене виникли невеличкі проблеми, бо після 8-го березня я шукала в рідному районі чорний шоколад і з'ясувалося, що все, що залишилося - це "Світоч", але він такий поганий (ніжно кажучи) для розігріву... 3. Дві безешки з'єднювати між собою кремом: в оригіналі це збиті вершки, але також можна використати інший крем - я збила масляний лимонний крем - щоб була кислинка.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 19 березня 2012 23:25
Іринка, все таке смачнюще, що слинкою облизуюся. Щойно записала рецепт тортика з фініками на вихідні маю приготувати. Дякую, що така гарна господинька і ділишся з нами таким чудовими рецептами.
Тісто: 125 г маргарину – розтопити, щоб був теплий і м’який 1 1/2 склянки борошна (250 г) 1/2 склянки цукру (125 г) 1 яйце 1 чайна ложка розпушувача
Начинка: 1/2 упаковки готової макової маси (400 - 450 г) 1 і 1/2 склянки цукру (375 г) 5 яєць 250 г масла - розтопити 600 г яблук – почистити і потерти на грубій терці. При потребі викласти на друшляк, щоб стекла зайва рідина. 8 столових ложок манної крупи 2 чайні ложки розпушувача (8 г) 1 скл. горіхів - порізати грубо
Цукрова пудра або шоколад для прикраси
1. Підготувати всі продукти і включити духовку на 200 градусів – щоб нагрілася. 2. Форму для випічки (20х30см) змастити жиром, посипати мукою або просто викласти папером для випічки. 3. В миску викласти всі складники для тіста і збити міксером – маса виходить тягуча, подібна до медової. 4. Розтачати тісто і викласти у форму, зробити невеликі бортики – я просто розтягнула пальцями.
5. Наколоти вилкою і випікати хвилин 10 (можна і менше, хвилин 8 – бо починає присмажуватися). 6. За цей час приготувати маково-яблучну масу. Збити яйця з цукром до пишної пухкої маси ніжно-жовтого кольору. 7. До яєчної маси додати яблука, манку, макову масу, розпушувач, акуратно вимішати. 8. Під кінець влити розтоплене масло, вимішати і вилити на тісто. P.S. Тут у мене трапився конфуз – по рецепту випікалося у тортівниці 24см діаметром, я взяла 26см, але, з’ясувалося, що маси по вінця і ще ціла купа – одним словом, під руку попалася ще скляна каструлька на 1,5л, швиденько змастила її масою для змащування форм і відправила пектися все разом. Менший тортик не встиг повністю охолонути – з’їли… 9. Випікати при темп-і 180 45-60 хвилин (до готовності).
10. Коли охолоне – полити розтопленим шоколадом, шоколадною помадкою або просто посипати цукор-пудрою – на смак тортик ніжно-солодкий, з легенькою кислинкою і дуже смачний!!!
Рецепт побачила на сайті mojeciasto.pl
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 28 березня 2012 23:09
буде обовязково, але перед тим дві смішинки від сина: 1. Мак, цукор, цукати... - на смак, як кутя, фуу, не люблю... (трошки не доїв шматок ). 2. Рецепт польський, пече українка, а чому назва - Японець? А японці в курсі?