Булочки для гамбургерів
Ще одні булочки для гамбургерів – тісто і результат мені сподобалися – та й готуються швидко.• 250 мл молока
• 125 мл. води
• 50 г вершкового масла• 4.5 склянки борошна (550 г) – я міряла півлітровою банкою – 2 ¼ б.
• 7 г швидкорозчинних дріжджів (2 ч.л.) (сухі дріжджі, що розчиняються у воді всипати у воду і почекати 15 – 20 хвилин)
• 2 ст.л. цукру
• 1 1/2 ч.л. солі
• 1 яйце1. Молоко, воду, масло – підігріти, щоб масло розтало (я підігріла в мікрохвильовці і почекала, щоб масло просто зм’якло)
2. Готувала тісто в комбайні, тому відразу просіяла в чашу муку, додала дріжджі, сіль, цукор, яйце і молочну-масляну суміш. Місила хвилин 5 – 7 – поки тісто не стало однорідним і не збилося в кульку, що не липне до рук. Руками місити тісто 8 хвилин.
3. Переклала в іншу миску і поставила в мікрохвильову рости (просто там нема перетягів). Якщо потрібно прискорити процес – можна хвилину підігріти тісто в мікрохвильовці – деколи так і роблю.
4. Тісто росте 1-2 години – залежить від того, наскільки тепло у вас на кухні.
5. Коли тісто виросте – обім’яти його, розділити на 16 частин (в оригіналі мало би бути 12, але і 16 вийшли величезними). Скатати кульки і розтачати паляниці товщиною 1,5 – 2 см. Викласти на деко (на папір, килимок чи просто змастити деко жиром) і залишити підніматися ще на 30 – 35 хвилин.
6. Змастити молоком або сумішшю молока і яйця (у мене були жовтки від Павлової – один і пішов на змащування). За бажанням посипати кунжутом (у мене він раптово скінчився, тому посипала льоном, гарбузовим насінням і половину спекла без посипки – смаки у нас дома демократичні).
7. Пекти в духовці при 200° 10 – 12 хвилин – до рум’яної скоринки.
а ось і у вигляді гамбургера:
Рецепт знайшла на сайті allrecipes.ru.Звіти і обговорення
ось тут