Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
14 березня 2012 10:19
Повідомлення #241


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Pito4ka
Дякую за твою невтомність, яка дає можливість скуштувати нових цікавих


Вікуся, дякую!!!

Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
14 березня 2012 10:22
Повідомлення #242


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Булочки для гамбургерів


Ще одні булочки для гамбургерів – тісто і результат мені сподобалися – та й готуються швидко.



• 250 мл молока
• 125 мл. води
• 50 г вершкового масла

• 4.5 склянки борошна (550 г) – я міряла півлітровою банкою – 2 ¼ б.
• 7 г швидкорозчинних дріжджів (2 ч.л.) (сухі дріжджі, що розчиняються у воді всипати у воду і почекати 15 – 20 хвилин)
• 2 ст.л. цукру
• 1 1/2 ч.л. солі
• 1 яйце


1. Молоко, воду, масло – підігріти, щоб масло розтало (я підігріла в мікрохвильовці і почекала, щоб масло просто зм’якло)
2. Готувала тісто в комбайні, тому відразу просіяла в чашу муку, додала дріжджі, сіль, цукор, яйце і молочну-масляну суміш. Місила хвилин 5 – 7 – поки тісто не стало однорідним і не збилося в кульку, що не липне до рук. Руками місити тісто 8 хвилин.
3. Переклала в іншу миску і поставила в мікрохвильову рости (просто там нема перетягів). Якщо потрібно прискорити процес – можна хвилину підігріти тісто в мікрохвильовці – деколи так і роблю.
4. Тісто росте 1-2 години – залежить від того, наскільки тепло у вас на кухні.
5. Коли тісто виросте – обім’яти його, розділити на 16 частин (в оригіналі мало би бути 12, але і 16 вийшли величезними). Скатати кульки і розтачати паляниці товщиною 1,5 – 2 см. Викласти на деко (на папір, килимок чи просто змастити деко жиром) і залишити підніматися ще на 30 – 35 хвилин.
6. Змастити молоком або сумішшю молока і яйця (у мене були жовтки від Павлової – один і пішов на змащування). За бажанням посипати кунжутом (у мене він раптово скінчився, тому посипала льоном, гарбузовим насінням і половину спекла без посипки – смаки у нас дома демократичні).
7. Пекти в духовці при 200° 10 – 12 хвилин – до рум’яної скоринки.




і в розрізі


а ось і у вигляді гамбургера:



Рецепт знайшла на сайті allrecipes.ru.

Звіти і обговорення ось тут
Перейти на початок сторінки
наТуся
14 березня 2012 10:24
Повідомлення #243


Файна господиня
  • 51

Репутація: 579
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 576
Реєстрація: 30.11.2010

ICQ:--

Бали: 1835
Іруся, все надзвичайно смачно, дуже хочеться приготувати булочки.
Ти молодчинка, маєш золоті рученята%CA%F3%EB%B3%ED%E0%F0%ED%E0+%EC%E0%ED%E4%F0%B3%E2%EA%E0+%E7+%B2%F0%EA%EE%FE-%D8%EA%B3%F0%EA%EE%FE
Дякуємо, що ділишся з нами своїм кулінарним досвідом!

--------------------
Очі бояться, а руки стараються і роблять...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
14 березня 2012 10:29
Повідомлення #244


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: наТуся
Іруся, все надзвичайно смачно, дуже хочеться приготувати булочки.


Дякую, Натуся!
Булочки дуже пухкі - я коли шукала рецепт, зайшла на сайт Саф-лефер і прочитала, що для цих булочок треба ще додавати два покращувачі тіста - але, на щастя, обійшлося без хімії :lol: ...

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 14 березня 2012 10:30
Перейти на початок сторінки
oksenya75
14 березня 2012 10:46
Повідомлення #245


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Ірусь, ну так не чесно!!!! З твоїми рецептами не всидиш ні на пості, ні на дієті))))
Маю питання про торт: той білок збитий встигає приготуватись? (бо я дуже перестрашена на предмет сальмонелли)))
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
14 березня 2012 10:51
Повідомлення #246


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: oksenya75
Маю питання про торт: той білок збитий встигає приготуватись? (бо я дуже перестрашена на предмет сальмонелли)))


Як пояснював мені ветеринар - щоб заразитися сальмонеллою - треба постаратися. Але яйця просто перед тим, як розбивати, треба добре помити з содою і витерти - сальмонелла міститься на шкарлупі, а не всередині (це як хвороба брудних рук).

Білки встигають гарно підсушитися.
Перейти на початок сторінки
oksenya75
14 березня 2012 11:21
Повідомлення #247


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Ой, Ірусь, не кажи. Мій знайомий - професор львівської консерваторії - поїв у львівському кафе пельменей, тай мав сальмонеллу. Три тижні в лікарні мучився. Щодо того, що вона на шкаралупі - це так. Але якщо яйця старі, то ті мікроби через шкаралупу проникають всередину. Я маю можливість купувати лише фабричні яйця, тому впевненості у їх свіжості не маю((( От і боюсь, як дурна))))
Але рецепт такий цікавий, що, думаю, ризикну у батьків дома)))
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
14 березня 2012 11:31
Повідомлення #248


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: oksenya75
Мій знайомий - професор львівської консерваторії - поїв у львівському кафе пельменей, тай мав сальмонеллу.


На жаль, в наших кафе кухарі не так часто миють руки і дотримуються чистоти, якби хотілося.
Візьми перепилині яйця - там точно нема сальмонелли, лише білок тяжко відділяти, хоча робила таке. А кількість - приблизно по вазі 6 курячих білків.
Перейти на початок сторінки
Марія26
16 березня 2012 14:29
Повідомлення #249


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
торти суперові!!Я ще ніколи не пробувала випічку з гарбузоаим насінням,треба буде спробувати.Дякую за ідею і за смачні рецептики :winked:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
17 березня 2012 22:04
Повідомлення #250


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Марія26
торти суперові!!Я ще ніколи не пробувала випічку з гарбузоаим насінням,треба буде спробувати.Дякую за ідею і за смачні рецептики


Дякую!!!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




6 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 6)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:26

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 100
Гостей: 95
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100