Про смак тортика можна судити по тому, що за останні півтора тижні пекла його тричі - і то подвійними порціями - лишень не мала змоги сфотографувати, тому показую лише сьогодні ...Тісто:200 г фініків
150 г вершкового масла - кімнатної температури
60 г какао-порошку
250 мл. води
1,5 ст.л. розчинної кави
250 р борошна
2 яйця
200 г цукру
1 ч.л. соди
2 ч.л. розпушувача
1 ч.л. ванільного цукру
щіпка солі
1. Фініки - промити, вибрати кісточки, дрібно порізати.
2. Закипятити 250мл води, додати каву, соду, ванільний цукор. Коли закипить - додати фініки і проварити хвилину. Зняти з плити, накрити кришкою і залишити охолоджуватися - фініки розпаряться і перетворяться в кашу.
3. Муку просіяти в миску разом з какао і розпушувачем і сіллю:
4. Масло збити з цукром, додати по одному яйця, збити в пухку масу:
5. Акуратно вмішати муку з какао.
6. Додати запарені фініки з кавою, акуратно вимішати і викласти в тортівницю, змащену жиром і обсипану какао:
7. Випікати при темп-і 180 40-50 хвилин до готовності. Готовність перевірити сірником чи зубочисткою, але пробувати в центрі тортівниці, а не з краю.
Коли необхідно спекти подвійну порцію - краще взяти дві тортівниці - коржі виходять одночасно і пухкі, і важкі - трошки вологі, але дуже смачні.
Цей торт я спекла з подвійної порції - але самій не віриться, що на двоповерховий торт пішло лише 4 яйця
.
Крем - сметанковий з фруктами, сметанково-вершковий або сметанково-шоколадний. Для верхнього тортика всередину я ще поклала кульки, збиті з обрізків коржів, масла і згущеного молока - було смачно.
А ось він в розрізі:
Рецепт тіста від Тані (Harinezumi) з say7.