Сьогодні я пекла піцу – і не одну, і не тільки просту… одним словом, в результаті вийшло дві звичайні піци на 2 дека, 3 кальцоне і 3 тортано – хоча останні можна швидше назвати хлібом з начинкою, як це роблять італійці, але у нас це все пішло під узагальнюючим словом – піца (італійське ж бо!
![:t0242:](http://dreamfood.com.ua/engine/data/emoticons/t0242.gif)
)!
Почалося з тіста від Люби зі сайту say7 та її рецепту тіста для тортано від свекрухи – італійської сеньйори – він мені сподобався на перше читання, а на смак – ще більше
![:winked:](http://dreamfood.com.ua/engine/data/emoticons/winked.gif)
– що підтвердили не тільки кохані діти, а й гості
![:amam:](http://dreamfood.com.ua/engine/data/emoticons/amam.gif)
. Тому раджу спробувати і вам.
Тортано![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/thumbs/1330221243.jpg)
Для тіста:500 муки
250мл молока
125г маргарину (я взяла вершковий «Олком» - маргарин супер!)
25г свіжих дріжджів
Сіль
Начинка:- декілька видів ковбас (у тому числі пікантну) – порізати кубиками;
- декілька видів сиру (у мене це були: пармезан, королівський, гауда і копчений (на базарі сьогодні мені спробували продати моцареллу, переконуючи, що «спожити до» польською мовою – це у перекладі «виготовлено» (місяць тому)
![:wassat:](http://dreamfood.com.ua/engine/data/emoticons/wassat.gif)
)) - потерти на терці.
Приготування:1. Підігріти молоко – щоб було приємно тепле для руки.
2. Розтопити маргарин – я готувала подвійну порцію тіста, тому на пачку маргарину пішло 2хв при 60% потужності у мікрохвильовці.
3. Замісити тісто з усіх складників – у цьому мені дуже допомогла передача “Kitchen Boss” з Бадді Валастро про піцу – як швидко замісити тісто у комбайні, а потім домісити його на столі і т.д. – і залишити тісто підходити 1 год. Потім розділити на порції, розім’яти, скатати в кульки і дати ще трошки підійти.
4. Розкачати тісто в коло (овал, прямокутник чи іншу фігуру), викласти м’ясну начинку, а потім – сирну.
5. Скрутити в рулет, викласти у форму швом донизу і залишити підходити.
6. Випікати при темп-і 200 (я пекла при темп-і 220 і все гарно пропеклося).
7. Ну а далі – як завжди – смакувати!!!
P.S. Завдяки молоку і тісто м'яке і дуже пластичне - крім муки, вказаної в рецепті, я не використала більше ані грама - килимок і руки змастила олією для розтачування і розпластування тіста.