Хочу запропонувати ще один варіант сирників з соусом - вчора насмажила їх багато - є з чим експериментувати...
Сирники в маковому соусі Ця страва складається з двох окремих страв - власне
сирників та смачного макового соусу.
Головне в
сирниках - зробити їх маленькими - розміром з перепелине яйце. Їх також можна заморозити на майбутнє.
Для
макового соусу потрібно:
50-70г маку - можна або ошпарити кип'ятком, потім змолоти, але я тепер постійно роблю навпаки: мелю в кавомолці, додаю трошки цукру, заливаю кип'ятком або водою, доводжу до кипіння, варю 2-3 хвилини і залишаю мінімум на годину, щоб настоялося. Мак гарно набухає.
50 г масла
300г сметани - як завжди краще взяти домашню
1/2 - 2/3 скл. цукру - хто наскільки любить солодке
1 п. ван. цукру
1 скл. молоказа бажанням -
півпачки пудингану і за дуже великим бажанням - я ще додала
жменю меленого мигдалю - для смаку
Все разом змішати в каструльці з маком і, помішуючи, на маленькому вогні, довести до кипіння, але не кип'ятити - відставити.
Тепер декілька варантів на вибір:
1. Викладати сирники з соусом в горшочки і запікати в духовці 10 хв. при темп-і 180.
2. Викласти шарами в жаровню і приготувати на плиті 20-25 хвилин на маленькому вогні.
3. В мисочки порційно викласти сирники і соус і поставити в мікрохвильову - на 2 порції - 3хв при 60% потужності.
Маковий соус смачний сам по собі - коли зготувала, ми його так насмакувалися, що я думала, чи вистачить ще на сирники.
Його також раджу готувати до налисників з сиром - буде смачно!
Рецепт "наркоманських" сирників підгледіла в Педалькіної з http://blog.kp.ru