Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Кіра
18 лютого 2012 11:25
Повідомлення #181


Файна господиня
  • 51

Репутація: 254
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 855
Реєстрація: 13.04.2010

ICQ:--

Бали: 2452
а де взяти то ХЕЛЬБЕ?
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
18 лютого 2012 13:05
Повідомлення #182


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Кіра
а де взяти то ХЕЛЬБЕ?


я спеціально написала варіанти його назви - ці прянощі продаються в супермаркетах під назвою "пажитник" - я купляла фірми "Еко"

Ось він такий:




Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 18 лютого 2012 13:06
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
18 лютого 2012 15:01
Повідомлення #183


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Ірцю, зробила тільки шо Валлійське, яке то класне!!! Таке взагалі! Каже свекруха, коли то ти вспіла вже замісити і стати пекти, як ти нічо ше не робила перед тим, як я в магазин йшла?))) А я кажу, шо то не кожному дано, така ладна господиня як я, всьо вспіває :laughing: Воно так скоро робиться.. я його до речі побачила тільки і зразу пішла готувати..

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
боженка
18 лютого 2012 15:17
Повідомлення #184


Файна господиня
  • 51

Репутація: 481
Група: Кондитер
Повідомлень: 480
Реєстрація: 2.03.2010

ICQ:--

Бали: 857
Скумбрія фарширована грибами і не тільки…
оце так смакота!!!!!!

Повідомлення відредагував боженка - 18 лютого 2012 15:18
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
18 лютого 2012 17:21
Повідомлення #185


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Натонька
Ірцю, зробила тільки шо Валлійське, яке то класне!!!


За швидкістю приготування воно мені також сподобалося - вже думала, що також смачно буде, якщо в нього додати кокосову стружку - воно ж таке розсипчасте...

Цитата: боженка
Скумбрія фарширована грибами і не тільки…
оце так смакота!!!!!!


ага, мої діти чекають на наступну рибку - але кожен на свою - хто з грибами, хто з рисом...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
19 лютого 2012 01:22
Повідомлення #186


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Деколи буває так – готуєш одне, а з кінцевого продукту брак фантазії приготувати ще щось. Так і я – бульйон зварила, м'ясо з домашньої курки залишилося – налисники було ліньки смажити, аж тут натрапила на рецепт вершкового тіста для пиріжків Оксани Купріянової з blog.kp.ru. Як результат – смачні ніжні пиріжки з розсипчастого тіста.


Тісто:
2 скл. (500мл) муки
150 г масла – таки масла – запах вершкового масла відчувається, коли куськаєш пиріжок
100г сметани
1 жовток
Сіль (десь ½ ч.л.)
1ч.л. лим.соку + трішки соди – я замінила на звичайний польський розпушувач для тіста

1. Просіяти муку. Для щасливих власників кухонних комбайнів - скласти в комбайн муку і масло – збити до крихт.
2. Потім поміняти ніж на насадку для тіста (в рідному Кенвуді – перекласти з фуд-процесора в чашу комбайна) – додати решта складників і замісити м’яке гарне тісто – такий приємний на дотик колобок. Обгорнути і покласти в холодильник на годину.
3. Тим часом приготувати начинку. Підсмажити дрібно порізану цибульку, додати мелене або дрібно порізане варене м'ясо, підсмажити, додати солю-перцю-спецій за смаком, вимішати з 2-3 вареними рубленими яйцями. Охолодити.
4. Тісто розділити на 2 частини, розтачати товщиною 3-4 см, а далі – як ви любите – або витискати склянкою кружальця (я люблю це, але не люблю потім бавитися з образками тіста), або просто розрізати на квадратики і ліпити пиріжки, як вареники з кучерявими краями – щоб тісто не розійшлося.
5. Викладати на деко швом догори. Змастити жовтком яйця (до жовтка додала трошки води, бо був дуже густий).
6. Пекти при темп-і 200С 15-20 хвилин – у мене вийшло 15 – пиріжки гарно підрум’янилися.
7. Трішки почекати і куштувати. Тісто дуже ніжне, крихке, смачне і тоненьке – нам сподобалися.

З цієї порції тіста у мене вийшло 18 пиріжків - на одне деко.



Автор рецепту писала, що до цього тіста підходить не кожна начинка – найкраще його використовувати для пиріжків з м’ясом, з домашнім сиром і з лівером.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 19 лютого 2012 02:19
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
19 лютого 2012 02:07
Повідомлення #187


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Сирники в сметканковому соусі з яблуками
або просто сирники по-грецьки


Цей рецепт, як і попередній, я знайшла в блозі Оксани Купріянової -
за що їй велике дякую!!!




Сир 1 пачка (250г.)
яйце 1 шт.,
цукор 2 ст.л.,
мука 2 ст.л.,
сіль 1/4 ч.л.,
сода 0,5 ч.л. (гашене оцтом)
олія для смаження.

Яблука свіжі (краще Гольден), 4-5 шт - очистити від шкірки, порізати на дольки
Сметана для соусу 250г. (можна й більше) - краще взяти домашню
Кориця - на смак, але не менше 1 чайної ложки
ванілін
Цукор 2-3 ст ложки
за бажанням - склянка молока і 2 ст.л. пудингу


1. У миску викласти сир, вбити яйце, посолити, додати цукор, борошно.
Соду погасити оцтом і відразу влити в сир (можна замінити розпушувачем - додати в муку).
2. Все ретельно розтерти. Якщо сир мокрий, можна додати більше муки, або додати манки і поставити на холод, щоб загустіло.
3. Мокрими руками сформувати кульки (чим менші - тим смачніше)і сплющити їх до 1 см завтовшки.
4. Обваляти сирники в муці (або в кукурудзяній муці) і обсмажити в розігрітій олії на середньому вогні з двох сторін до рум'яної скоринки під кришкою.
5. У каструльку з товстим дном (у мене це улюблена маленька жаровня від свекрухи)і змащену маслом чи олією шарами викладати сирники та дольки яблук.



6. Верхній шар - яблучний (а зверху перед запіканням притрусити корицею). Приготувати соус:
- можна просто змішати сметану з цукром та корицею і залити нею сирники, або ж приготувати інший соус:
- склянку сметани вимішати з 2ст.л. сухого пудингу, додати 2-3 ст.л. цукру, корицю та ваніль на смак, додати молоко, все добре вимішати і залити соусом сирники.



7. Готувати можна також різним чином:
- тушкувати на плиті на маленькому вогні 20-25 хвилин або ж...
- розігріти духовку і запікати 25-30 хвилин при темп-і 200 градусів - ви би чули той запах - аромат яблук, кориці, запечено сиру та соусу!!!



Ще хочу додати, що зверху треба залишити пару сантиметрів до краю каструлі - я спочатку хотіла покласти третій шар сирничків, але добре, що втрималася - після запікання і яблука, і сирники розбухли і досягли краю каструлі - але коли охололи - знову зменшилися.
І ще одне - склянки сметани з оригінального рецепта явно замало - тому розраховуйте на більшу кількість сметани або мого пудингового соусу - він вийшов дуже смачний!!!

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 19 лютого 2012 18:50
Перейти на початок сторінки
Ludka
19 лютого 2012 07:59
Повідомлення #188


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: Ірка-Шкірка
Сирники в сметканковому соусі з яблуками
або просто сирники по-грецьки

О, класно, я чую той запах :fellow: . А до вас заходжу вже зранку, бо вночі на таку смакоту не можу дивитись. Дякую
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
19 лютого 2012 10:33
Повідомлення #189


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Костя Люда
А до вас заходжу вже зранку, бо вночі на таку смакоту не можу дивитись.

:lol:
Перейти на початок сторінки
oksenya75
19 лютого 2012 10:34
Повідомлення #190


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Ірусь, яка ти молодець!!! І коли встигаєш знаходити цікаві рецепти, та ще й готувати їх???!!!! Просто захоплююсь твоїми талантами і енергійністю.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




5 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 5)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:48

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 84
Гостей: 81
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100