На днях готувала декілька нових страв...
Скумбрія фарширована грибами і не тільки… Скумбрію помити, викласти на дошку і гострим ножем зробити два глибокі надрізи (до реберних костей) від голови до хвоста вздовж плавника – вирізаємо плавник. Потім ножицями акуратно перерізати хребет біля голови і біля хвоста. Відразу можна вийняти зябра – щоб риба не гірчила. Також вибрати нутрощі - їх мало. Животик залишається неушкодженим.
Тепер ручна робота – акуратно відділяємо м'ясо від костей і витягаємо хребет і реберні кості – вони легко відділяються. Після цього ми отримуємо тушку, готову до запікання.
Рибу можна підготувати двома шляхами:1. Посолити, поперчити, скропити лимонним соком.
2. Приготувати маринад – у мене був майонез від Любані (в який випадково бухнула трошки забагато оцту – вийшов «ідеальний» маринад), сіль, спеції - добре змастити цим рибу ззовні і всередині. Залишити на пару годин або на ніч (мінімум на 30 хвилин).
Приготувати начинку – у мене було дві риби і дві начинки, та й смаки домашніх розділилися на двоє – усім вистачило…
1.
Грибна начинка – підсмажити на маслі дрібно порізану цибулю, додати дрібно порізані печериці, смажити до готовності, посолити-поперчити, додати порізане варене яйце (1-2 – залежить від розмірів риби), коли охолоне – розмішати з сирим яйцем.
2. Р
исова – посмажити на олії цибульку, додати рис, просмажити до прозорості, влити воду, посолити і готувати до готовності – можна ще додати морожені чи свіжі овочі. Коли охолоне – додати сире яйце, посолити-поперчити до смаку і додати багато зеленої петрушки (у мене свіжоморожена з осені).
Фольгу скласти вдвоє, змастити олією чи іншим жиром, викласти скумбрію, в неї викласти начинку, з фольги зробити човники для риби і запікати 25 хвилин при темп-і 180.
Витягнути, посипати тертим сиром і пекти до готовності.
Фарш одночасно виконує роль гарніру, тому рибка з’їдається швидко і мовчки…
А це - фото сина, чому риба зїдається швидко і мовчки :