Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
lana
12 лютого 2012 19:05
Повідомлення #171


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Ірка-Шкірка,

Ірусю, тобі вже впору стати власницею піццерії! Ти вже стільки рецептів випробувала!!!! а ми б тоді не в "Пуз. хаті" збиралися, а у тебе.
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
12 лютого 2012 21:00
Повідомлення #172


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Цитата: lana
Ірусю, тобі вже впору стати власницею піццерії! Ти вже стільки рецептів випробувала!!!! а ми б тоді не в "Пуз. хаті" збиралися, а у тебе.


:m0555:

Повідомлення відредагував Ксенічка - 4 грудня 2013 18:54
Перейти на початок сторінки
jul4uk
12 лютого 2012 23:59
Повідомлення #173


Молода господинька
  • 34

Репутація: 147
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 189
Реєстрація: 14.11.2011

ICQ:--

Бали: 661
Ірчик, ти супер-кухарка, я схиляю голову перед такою майстриньою. І як ти все встигаєш оце смачнюше вичитати і зробити, і ще нам так апетитно припіднести. Ти молодець!!!!! :winked: Дякую за рецептики, спробую.
Перейти на початок сторінки
Yatsan
16 лютого 2012 20:12
Повідомлення #174


Молода господинька
  • 34

Репутація: 248
Група: Кондитер
Повідомлень: 212
Реєстрація: 17.04.2011

ICQ:--

Бали: 884
Ірочка дякую за рецепт блинчиків ( для налисників) із попередніх темок,такі суперові тають в роті.

Повідомлення відредагував Yatsan - 16 лютого 2012 20:13
Перейти на початок сторінки
боженка
16 лютого 2012 21:31
Повідомлення #175


Файна господиня
  • 51

Репутація: 481
Група: Кондитер
Повідомлень: 480
Реєстрація: 2.03.2010

ICQ:--

Бали: 857
Цитата: Ірка-Шкірка
Піца на оранжевому тісті

піца просто супер-апетитна,мушу спробувати і собі зробити! :winked:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
17 лютого 2012 23:32
Повідомлення #176


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: lana
Ірусю, тобі вже впору стати власницею піццерії!


Ланочко, Ксеню - дякую!!! Та піццерій у Львові - на кожному кроці - краще б кав'ярню зі солодощами :smile: ...


Цитата: Yatsan
Ірочка дякую за рецепт блинчиків ( для налисників) із попередніх темок,такі суперові тають в роті.


Наталю - на здоров'я!!! Я готувала твій київський торт - правда змінила вигляд - був дуже смачний (хотіла шматочок заморозити на потім - не вдалося)!!!

Цитата: боженка
піца просто супер-апетитна,мушу спробувати і собі зробити!


Пробуй - надіюсь, що тобі сподобається.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
17 лютого 2012 23:37
Повідомлення #177


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
На днях готувала декілька нових страв...

Скумбрія фарширована грибами і не тільки…



Скумбрію помити, викласти на дошку і гострим ножем зробити два глибокі надрізи (до реберних костей) від голови до хвоста вздовж плавника – вирізаємо плавник. Потім ножицями акуратно перерізати хребет біля голови і біля хвоста. Відразу можна вийняти зябра – щоб риба не гірчила. Також вибрати нутрощі - їх мало. Животик залишається неушкодженим.
Тепер ручна робота – акуратно відділяємо м'ясо від костей і витягаємо хребет і реберні кості – вони легко відділяються. Після цього ми отримуємо тушку, готову до запікання.
Рибу можна підготувати двома шляхами:
1. Посолити, поперчити, скропити лимонним соком.
2. Приготувати маринад – у мене був майонез від Любані (в який випадково бухнула трошки забагато оцту – вийшов «ідеальний» маринад), сіль, спеції - добре змастити цим рибу ззовні і всередині. Залишити на пару годин або на ніч (мінімум на 30 хвилин).
Приготувати начинку – у мене було дві риби і дві начинки, та й смаки домашніх розділилися на двоє – усім вистачило…
1. Грибна начинка – підсмажити на маслі дрібно порізану цибулю, додати дрібно порізані печериці, смажити до готовності, посолити-поперчити, додати порізане варене яйце (1-2 – залежить від розмірів риби), коли охолоне – розмішати з сирим яйцем.
2. Рисова – посмажити на олії цибульку, додати рис, просмажити до прозорості, влити воду, посолити і готувати до готовності – можна ще додати морожені чи свіжі овочі. Коли охолоне – додати сире яйце, посолити-поперчити до смаку і додати багато зеленої петрушки (у мене свіжоморожена з осені).



Фольгу скласти вдвоє, змастити олією чи іншим жиром, викласти скумбрію, в неї викласти начинку, з фольги зробити човники для риби і запікати 25 хвилин при темп-і 180.



Витягнути, посипати тертим сиром і пекти до готовності.



Фарш одночасно виконує роль гарніру, тому рибка з’їдається швидко і мовчки…
А це - фото сина, чому риба зїдається швидко і мовчки :lol: :


Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 18 лютого 2012 00:44
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
17 лютого 2012 23:44
Повідомлення #178


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Хельбе
Із серії східних солодощів…




Тісто:
6 скл. (250 мл) манки
1,5 скл. олії
1скл. відвару хельбе (пажитника або фенугрека, а також шамбали, грецького сіна, верблюжої трави і т.д… - назв і цілющих властивостей – море) – 1 дес. ложку хельбе залити склянкою води(краще дати трошки більше – нам потрібно 1скл. готового відвару), довести до кипіння прокип’ятити пару хвилин і залишити до охолодження. Процідити.
3ст.л. цукру
½ ч.л. шафрану або куркуми
½ ч.л. солі ½ ч.л. кориці
½ скл. мелених горіхів – я взяла мигдаль
Також попередньо зварити сироп зі склянки води та 1 скл. цукру – охолодити.
горіхи для оздоблення

В миску всипати манку, сіль, цукор, сухі спеції, горіхи, вимішати, влити олію, добре перемішати. Додати відвар хельбе, перемішати і викласти у форму для запікання. Зверху змастити олією. Розрізати на квадратики чи ромбики та прикрасити горішками.



Пекти 45-50 хвилин при темп-і 180. Витягнути з духовки і залити сиропом – я б ще порадила перед заливанням сиропом ще раз пройтися ножем по розрізах – щоб сироп рівномірно впитався.



Для мене сиропу було замало, тому я додатково приготувала ще півсклянки – вийшло смачно.
Рецепт від Людмили зі сайту say7.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 17 лютого 2012 23:45
Перейти на початок сторінки
Ludka
18 лютого 2012 00:34
Повідомлення #179


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: Ірка-Шкірка
Скумбрія фарширована грибами і не тільки…

І нащо я так пізно сюди зайшла. Кишки марша грають. Дякую. Буду пробувати.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
18 лютого 2012 00:43
Повідомлення #180


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Костя Люда
І нащо я так пізно сюди зайшла. Кишки марша грають.


Йой! Я не хотіла :feel: !!!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:36

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 91
Гостей: 89
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100