Фаляфель або таамія (арабська, єврейська та вегетаріанська кухня)
Іриночко, як завжди оригінально та впевнена, що неабияк смачно! Сама назва страви інтригує, а вигляд захоплює та пробуджує апетит.
Цитата: Ірка-Шкірка
Канапки з сирковою масою
Я вже зауважила, що на святковому столі завжди дуже швидко зникають різноманітні, цікаві з вигляду канапе, чи міні закуски. Ці канапки є дуже гарним та смачним варіантом для святкового столу, сам їхній вигляд кричить про це-) П.С.Завтра хочу приготувати хітові "Сосиски в тісті"-)
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
Дякую за рецепт ананасів запечених в слойоному тісті. Якщо чесно, я не дуже люблю ті ананаси, але мені сподобались. З'їли їх дуже швидко. Будемо робити ще. Фото не ствалю, бо щось не знаю чи можна в авторську темку свої)))
На здоров'я, Наталю ! Ми ананаси дуже любимо - і свіжі, і консервовані. Фото виставляй у тему "Що у нас сьогодні на столі"
Цитата: oksenya75
Іруся - просто чарівниця!!! Все, як завжди, гарне, оригінальне і смачне!!!!
Оксанко, дякую!!! Шкода, що не вдалося зустрітися ще раз !
Цитата: Іриска
Ірусю, дякую за такі чудові рецепти. Якраз саме збираю щось цікавеньке. У чоловіка 15 лютого ювілей, тож знову здивую гостей новенькими стравами.
Надіюсь, що ти здивуєш гостей - я також люблю пробувати щось нове.
Цитата: Канарейка
Іра, твої страви оригінальні, дякую що встигаєш для нас це все наготувати, про домашніхя вже мовчу, вони тобі пам'ятник як мінімум винні.
Та, вони у мене скоріше піддослідні гурмани ... Пам'ятника не треба - я ще жити хочу.
Цитата: natalliyas
Ірка-Шкірка, канапочки суперові,так і хочеться вкусити оту з рибкою. Ах....
Поза святковим столом рибка йшла в прикуску до канапок
Солько, дякую !!!
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 7 лютого 2012 13:32
Іруся нарешті завітала я на твою сторінку...............яка ж в тебе тут смакота страви дуже оригінальні та смачні...а яке оформлення 100 балів.творчу людину видно із далека. Молодець .Так тримати і коли це ти все встигаєш???
Сьогодні спробувала дві нові страви, на які давненько заглядалась...
Švilpikai (швільпікай або свистуни) (литовська кухня)
Страва картопляна, нам знайома у іншому виконанні - ми ліниві вареники з картоплі варимо, а тут - печемо. І, на мою, думку, це дуже смачна і корисна альтернатива чіпсам та й хлібу (якщо раптом закінчився)...
1 кг картоплі - зварити, потовкти або холодне - перемолоти. Я просто потерла на терці (поки розмовляла по телефону ). 1 яйце 1/2скл. муки - можливо й більше - залежить від картоплі 1ст.л. крохмалю 1ч.л. розпушувача
Замісити тісто, розділити на 2 частини, скрутити в ковбаску, приплюснути долонею і розділити на ромбики (прямокутникичи квадратики - як вам більше до вподоби). Викласти на змащене олією деко і пекти при темп-і 220 до зарумяніння. Потім перевернути на другу сторону і пекти до готовності. Хто любить золотисту скоринку, пильнує і перевертає швидше - ми любимо більше припечену, тому й пекли трошки довше.
Отримуємо швільпікачки - хрумкі ззовні і ніжні всередині. Хрумкали і самі по собі (смачно!!!), і з грибною підливкою...
Побачила рецепт на liveinternet.ru, але він має набагато глибші корені...
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 лютого 2012 02:04
Хто куштував смажене печиво? Я сьогодні спробувала вперше . Просте і швидке пісочне печиво, яким можна здивувати і домашніх, і несподіваних гостей...
Складники: Борошно з розпушувачем - 250 г і 1ч.л. Вершкове масло - 125 г Цукрова пудра - 100 г (я давала цукор) Ізюм без кісточок - жменька Яйце - 1 штука Оливкова олія для смаження - краще звичайна соняшникова без запаху Молоко - 1 чайна ложка Сіль - щіпка Кориця-2/3 ч.л. (за смаком) - можна додати ще ваших улюблених спецій - валлійці (мешканці Уельса) їх дуже люблять - особисто я додала кардамон цукор-пудра для посипання
На стільницю просіяти муку, додати розпушувач, цукор, сіль, викласти масло і розтерти руками до крихт - я таки порубала ножем - так швидше, а вже потім скоренько, додавши збовтане яйце з молоком, домісила руками. В кінці додати родзинки. Сформувати ковбаску і відрізати кружельця товщиною 5-7мм (я спочатку щедро різала по сантиметру, тому потім прийшлось акуратно розділяти кожний шматочок навпіл:
Отримані пластинки сформувати в акуратні круглики(тобто кружельця) - тісто дуже ніжне і крихке! Викладати на пательню з олією і смажити на середньому вогні по 3 хвилини з кожної сторони - я не засікала час, а дивилася на готовність тістечок. Єдине, про що треба памятати - тістечка, як і у духовці, ростуть і в висоту, і в ширину, тому залишайте на пательні місце для росту
Викладати на салфетку - щоб забрати зайвий жир, посипати цукор-пудрою.
Діти таскали печенька одне за одним, тому скажу, що нам однозначно сподобалося!!!
Рецепт від Анастасії зі сайту forum.say7.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 лютого 2012 01:15
• 3 1/3 склянки борошна • 200 мл йогурту (кефіру, кислого молока) • 1 яйце • 50 мл теплої води (залежить від розміру яйця, вода + яйце повинні бути 100 мл) • 1 ст.л. олії • 1 ст.л. меду (відміряйте ложкою з-під масла, тоді мед не прилипне) • 2 ч.л. солі • 1 1/4 ч.л. сухих дріжджів
Закинути у хлібопічку, програма - основний хліб. Після біпу можна додати смажену цибульку, кмин чи що більш до вподоби - я сьогодні засипала трошки льону. Хліб дуже пухкенький і смачний. Печу вже більше 6 років - від часу купівлі хлібопічки.
Я думала, що рецепт я вже писала, тому не сфотографувала цілий хлібчик, а лише те, що не встигли згризти ...
Рецепт від Yelena зі сайту good-cook.ru.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 лютого 2012 01:47
Вчора на вечерю спекли три піци з кольорового тіста. Крім незвичного кольору воно ще й сподобалося своєю м'якістю - дитина, яка завжди залишає огризки краєчків від піци спустошила свою тарілку повністю (без залишків) - і не раз...
Тісто: 200г йогурту (або іншого кисляку) 200г теплої води 2,5 ст.л. томатної пасти 3ст.л. олії (не міряла точно - лила на око) 50г дріжджів 4ч.л. цукру 2ч.л. солі муки - скільки забере до замішування м'якого тіста
Дріжджі засипати цукром і сіллю - почекати, щоб розпустились, додати йогурт, воду, томатну пасту, розмішати і замісити тісто, підсипаючи муку. В кінці додати олію. Поставити, щоб підросло. Розділити тісто на 2-3 частини (в залежності від кількості і розміру майбутньої випічки), викласти на змащене олією деко, змастити соусом, викласти начинку і посипати сиром. Запікати при темп-і 220 градусів до готовності. Я печу всі піци одночасно - верхня печеться найшвидше, а нижні піднімаю верх по мірі готовності. Учора була піца "Маргарита", з копченостями і перцем та з ковбасою і оливками. Усі нам сподобалися.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 лютого 2012 17:49