Фаляфель або таамія
(арабська, єврейська та вегетаріанська кухня)
Спробувати нутові котлетки хотілося вже давненько – вони дуже апетитно виглядали на знимках, але лише минулого тижня була нагода їх приготувати…Для приготування досить великої порції котлеток (чесно признаюсь, що я насмажила котлетот лише з половини фаршу – решта заморозила на пізніше) необхідно:
2 скл. гороху нуту – замочити на 12 годин (він збільшується як квасоля) і перемолоти 2 – 3 рази на м’ясорубці з дрібними отворами або збити добре ножем в комбайні до однорідної маси – чим дрібнішим буде фарш, тим смачніші будуть котлетки.
Разом з нутом перемолоти:
1 цибулинку
2-3 зубці часнику
1 – 2 шматочки білого хліба, замоченого у воді
Отриманий фарш добре вимішати, додати
сіль, ½ ч.л. перцю, 2 ч.л. зіри, 2 ч.л. сухого базиліку, 2 ч.л. коріандру, багато порізаної зеленої петрушки (кількість спецій можна зменшити – на ваш смак).
Ще раз гарно вимішати і додати
1-1,5 ст.л. муки з 2 ч.л. розпушувача (якщо ви не будете смажити усю порцію відразу, то краще додати розпушувач лише до порції, з якої будете смажити котлетки).
Виробити намоченими у воді руками котлетки, смажити на олії – з одного боку я смажила без кришки, а коли перевертала – накривала кришкою і смажила до готовності – котлетки ставали м’якими і виростали).
Подавати можна з тахінним соусом (з кунжуту, але нам сподобалося і з соусом сметана + томатний соус)…
Ще можна підсмажити окремо овочі, перекласти шарами з фаляфельками , залити томатним соусом і запекти в духовці – як рибку з овочами в томатному соусі. Також дуже смачно!
Рецепт від
Людмили з
forum.say7.