Грибочки з медового тістадля тіста потрібно:борошно пшеничне 400 г
мед 200 г
цукор 100 г
яйця 1 шт.
приправа для медових пряників 2 ч. ложки
сода 2 ч. ложки
для глазурі:білок курячий 1 шт.
пудра цукрова
Крім того потрібно:мак 1 ст. ложка
Мед, цукор, спеції змішати в маленькій каструльці і нагрівати на вогні, щоб розчинити всі компоненти, а потім охолодити.
Якщо немає готової суміші пряної приправи для випічки медовиків, можна приготувати її самому на свій смак, я робила так:
подрібнити в ступці по 2-3 горошини чорного і запашного перцю, 4 шт гвоздички і 1-2 зернятко кардамону, суміш просіяти і дотиснути ще на кінчику ножа мускатного горіха і 0,5 ч.ложки кориці.
Змішати борошно для випічки з содою. Додати прянний мед і яйце. Замісити однорідне, блискуче тісто.
З частини тіста формуються кульки діаметром близько 3-4 см. За допомогою ручки від дерев'яної ложки з одного боку зробити невелике заглиблення зі зворотньої сторони капелюшків. З решти тіста сформувати стільки ніжок, скільки капелюшків.
Форму для випічки пряників покрити папером для випічки. Випікати протягом 15 хвилин у духовці попередньо нагрітій до 190 градусів, враховувати що печиво збільшується в об'ємі.
Готове печиво викладати на решітку і остудити.
Підготувати глазур
— Білок змішувати з цукровою пудрою, додаючи поступово пудру, поки суміш не стане гладкою і густою. Ніжки грибів і низ капелюшків змащувати глазурю за допомогою пензлика, ніжки посипати маком.