Варення з червоних буряків з медом та мигдалевими пластівцями На 1 кг червоних бурячків:
200 грам меду
200 грам цукру
сік і цедра одного лимону
жменька мигдалевих пластівців
чайная ложка тертого кореня імбиря
Сирий буряк почистити і подрібнити: натерти на тертці або нарізати тонкими смужками.
Мед і цукор підігріти на повільному вогні помішуючи, а коли цукор розчинеться повністю додати буряк і сік лимона. Готувати на середньому вогні близько години, час від часу помішуючи, до готовності буряка. Після чого додати цедру, мигдальні пластівці і імбир. Готувати ще хвилин 15-20.
Гарячий джем перекласти в стерилізовані баночки.
Зберігати в прохолодному і темному місці.
Створюється дуже приємний смаковий контраст: буряка, лимона, імбиру зі шматочки мигдалевих пластівців.
Для тих хто не любить імбир - не додавайте, а от від лимона не відмовляйтеся. Смачного!
консистенція джему залежить від тривалості приготування
мені ось так смакує більше:
варення-джем готувала для участі у конкурсі "Что с чем?!"на http://smak.ua, дістала за нього чудовий заохочувальний приз - ковшик від нім. фірми Рондель, дуже класний подарунок