Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Східні солодощі, пахлава,нуга,рахат лукума
уляночка
4 червня 2009 09:57
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1389
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
КАТАЛОГ


Печиво Шакалма від Лариси
Пахлава з горіхами від Уляночки

Пахлава від Інеси
Баклава - пахлава від Марінкивід Інеси
Чак - чак від Ірка - Шкірка
Пахлава бакінська від Коко Шанель
Шекерпаре від Ірки-Шкірки
Тулумби від Ірки-Шкірки
Кокотенде від Ірки-Шкірки
Асаба зейнаб від Ірки-Шкірки
Цукерки тахінні від Ірки-Шкірки
Гальма від Ірки-Шкірки




СКЛАД:
400 гр муки
250- 300 гр теплого молока
15 гр сухих дріжджів
0,5 ч. ложки солі
160 гр цукру
300 гр почищених грецьких горіхів
180-200 гр масла
150 - 200 гр меду
трошки шафрану
2 жовтки

ПРИГОТУВАННЯ:
1. До теплого молока додати сіль, 1ст. ложку цукру і дріжджі. Добре розмішати і поступово всипати просіяну муку. Замісити тісто. Поставити на підйом (1 год).
2. Горіхи подрібнити в блендері, додати цукор і шафран. Перемішати.
3. Масло розтопити.
4. Тісто розділити на 5 -6 кусків. Кожний кусок розкачати на дуже тонесенький пласт (1-2 мл.) Якщо у вас менший протвень, то кусочків тіста треба більше.
5. Нагріти духовку до 180*С. Протвень змастити маслом. Один пласт тіста покласти на протвень, добре помастити розтопленим маслом і добре посипати горіховою начинкою. Накрити другим пластом тіста. Тісто з двох сторін повинне бути помащене маслом!
Таким способом викласти всі пласти тіста. Верхній змасти жовтками. Випікати 30 хв
6. Мед розпустити на водяній бані, додати трохи води ( 100-150 мл).
7. Спечену пахалву залити рештками масла, а потім медом. Залишити на 2-3 год.
На стіл пахалву подавати , розрізавши на квадратики. Кожний кусочок прикрасити половинкою грецького горіха.

p.s Ми страшно любимо східні солодощі. Особливо чоловік. Ця пахалва розходиться моментально. Якщо ви любете більш сухішу, то води до меду не додавайте.
Дівчата, а хтось має рецепт міні рулетиків з горішками - також східні солодощі. Я бачила в наших кондитерських, вони дуже подібні до справжніх. Я б так хотіла їхній рецепт!!!!
Перейти на початок сторінки
Larisa
4 червня 2009 13:37
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
Печиво *Шакалма*


4 білки
1/2 ст цукру
2,5 ст кокосової стружки
1/2 ч л ванілі
зацукровані вишеньки(коктейльні) або мармелад для прикраси


Білки збити з цукром на піну.Поставити в кастрюльку на дуже маленький вогонь.Нагріти.Додати стружку і ванілін.Нагрівати ще 3-4 хв. Зняти з вогню.Наповнити цим кондитерський мішок і видавити на кальку печеньки.Прикрасити вишеньками і пекти 20 хв при 160* (залежно від духовки)

Дуже часто печу це печиво,моїм всім подобається smile

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
4 червня 2009 16:38
Повідомлення #3


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6360
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14620
Красиво як!!! Я пахлаву один раз їла, недавно на базарі купила трошечки, мені сподобалось) Рецепт віднайшла колись давно, а все ніяк не зроблю... Дав би хто копняка файного! feel
А печенько теж східне? Часто зустрічаю подібні рецепти, але з вишенькою перший раз, симпатичне получилось smile

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Larisa
4 червня 2009 18:46
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
Цитата: Натонька
А печенько теж східне?

З арабської кухні.А я замість вишеньок поклала кусочки мармеладу smile

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
4 червня 2009 19:48
Повідомлення #5


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6360
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14620
Ясненько smile Це мармеладка, а я й не розпізнала одразу wink

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
marinka
10 січня 2010 22:46
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Дівчата я робила пахлаву з арахісом. Рецепт тіста брала з сайту кухарка і поступово робила як там на відео. Краще робити у бритванці слоями. smile хочу зробити із мигдалем, та приготувати пахлаву або бахлаву важко без навиків.Моя сестра купує готове слойоне тісто і на ньому готує. Якщо чесно то мені вона чомусь не дуже вдається добра . Улянко а в тісто потрібно додавати масло чи тільки поливати ним і змазувати слої?
Перейти на початок сторінки
уляночка
11 січня 2010 16:05
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1389
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
marinka
Улянко а в тісто потрібно додавати масло чи тільки поливати ним і змазувати слої?


маслом треба добре змазувати слої. Щоб пахлава не була сухою - треба добре додати водички до меду (в кінці). Ми любимо сухувату
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
15 січня 2010 19:06
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
...
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
15 січня 2010 19:32
Повідомлення #9


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6360
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14620
пташечко, а рецептик нам даш? smile

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
15 січня 2010 19:36
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
Натонька
пташечко, а рецептик нам даш?

З задоволенням напишу але від себе би додала трохи дріжджів шоб було м"ягше тісто. belay
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 11 липня 2020 18:38

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Cześć
  Пише okavexyqy (9 липня 2020 09:42)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 32
Гостей: 26
Користувачі: Victorzdl, MonrealFremi
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100