Дівчатка це моя
баклава-пахлава пекла слоями.
Моя пахлаваРецепт простий
-200 г маргарини чи масла
-1 жовток, сіль
-150г сметани
-неповна чайна ложка порошку до печива
-муки скільки займе.
Замісити і на ніч у холодильник. Тісто декілька разів розкатати скласти у конверт і знову розкатати. Ділимо на 4-5 коржів. Нижній і верхній товстіші. Прослоюємо масою
-300 г мелених горіхів/грецьких,мигдаль,арахіс/ змішуємо із збитими
- 4 білками і 200г цукру/круто збити щоб маса при перевернутій ємності не розтікалась/ і перемазуємо слої. Ножем робимо надрізи ромбіки не торкаючись нижнього слою. Пекти перші 20 хв при температурі 200, а потім зменшити до 160., приблизно 40 хв. Варимо сироп 2ст.л. меду, 4 ст.л. води ,2 ст.л цукру уварюємо і заливаємо холодним на гарячу баклаву-пахлаву по розізах повторних до дна і даємо відпочити ніч